** HDP ve DBP Batman İl teşkilatları, ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan DBP yöneticisi Nurten Üzümcü: “Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan 48 aydır avukatlarıyla, 9 aydır ailesiyle, 3 aydır HDP heyetiyle görüştürülmemektedir” dedi.

 

 

“TECRİTİ KINIYORUZ”
Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il örgütleri, DBP il binasında ortak basın açıklaması düzenledi. Partilerin İl Eşbaşkanları, bazı İl Genel Meclis üyeleri ile partililerin de katıldığı açıklamayı DBP il yöneticisi Nurten Üzümcü okudu. Öcalan’a uygulanan tecriti kınadıklarını belirten Üzümcü: “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan 48 aydır avukatlarıyla, 9 aydır ailesiyle, 3 aydır HDP heyetiyle görüştürülmemektedir. Bizler her şeyden önce bu insanlık dışı tecridi şiddetle kınadığımızı ve asla kabul etmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz” dedi.

 

“ERDOĞAN, MASAYI DEVİRDİ”
Üzümcü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye halkları, Dolmabahçe Mutabakatı ile başta Kürt Sorunu olmak üzere tüm toplumsal sorunların ivedi adımlarla çözümünü beklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidar hırsı ve tek adam olma hevesi yüzünden ‘mutakabat da yok, Kürt sorunu da yok’ diyerek masayı devirmesini 7 Haziran seçimlerinde AKP’nin 13 yıllık tek parti iktidarına son vererek çözüm yönündeki iradesini ortaya koymuştur. Türkiye kamuoyu ülkenin temel sorunlarının çözümünü beklerken, AKP hükümetinin karanlık güçlerle, derin devletle, barbarlar ordusu ile aleni bir şekilde işbirliğine girmesi bu ülkenin aydınlık geleceği yerine, 90’ların karanlık tablosunu tercih ettiğini ortaya koymaktadır.”

 

“ÇÖZMEYEN PARTİ, ÇÖZÜLÜR”
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Ancak bir gerçek daha var o da Kürt sorununu çözemeyen bütün siyasi partilerin çözülüp gittikleri gerçeğidir. 7 Haziran seçimleri ile ortaya çıkan tablo açık biçimde Kürt sorununu demokratik zeminde çözme tablosu sunmuştur. AKP’nin bir an önce sayın Abdullah Öcalan üzerindeki bu insanlık dışı tecriti sona erdirmeli ve hem ailelerin, hem avukatların hem de müzakere heyetinin görüşmelere gitmesi sağlanarak süreci normalleştirmelidir. Meclisin de bir an önce Dolmabahçe mutabakatında ortaya konan 10 maddelik çerçevenin yasal alt yapısını oluşturacak gerekli yasal düzenlemeleri yapmalıdır. Öcalan üzerindeki tecriti bir kez daha kınadığımızı ifade ediyor ve çözümsüzlüğü ve toplumsal iç çatışmaya zemin sunan bu  uygulamaya derhal son verilmesini talep ediyoruz.” 

Editör: TE Bilişim