** Memur-Sen Genel Merkezi’nin 81 il’de gerçekleştirdiği basın açıklaması Batman’da da yapıldı. Ak Parti-Cemaat tartışmasına dikkat çeken Memur-Sen Batman İl Başkanı M. Şafi Özperk: “Cemaat-AK Parti tartışması, gün geçtikçe daha da derinleşmektedir” dedi.


BÜYÜK TÜRKİYE İDEALİNE
SAHİP ÇIKIYORUZ”

Batman Memur-Sen Şubesi, son günlerde yaşanan Ak Parti-Cemaat gerilimiyle ilgili basın açıklaması düzenledi. Memur-Sen’deki basın açıklamasını okuyan İl Başkanı M. Şafi Özperk: “Ülkesini seven ve korumayı görevi sayan bütün vatandaşlarımız ve kurumlarımız gibi Memur-Sen olarak yaşananları büyük bir dikkatle takip ediyor ve kullanılan dilin “Büyük Türkiye” idealine zarar verdiğini kaygıyla izliyoruz. Yaşanan tartışmalarda izlenen yol ve kullanılan yöntemler, milletin ortak iradesiyle son yıllarda elde ettiğimiz bütün kazanımları tehdit etmektedir. ‘Büyük Türkiye’ yolculuğu adına, mensubiyetine ve mevkilerine bakmaksızın yolsuzluk iddialarına adı karışanların üzerine gitmesi ve kamuoyunu tatmin edecek bütün adımları içtenlikle atarak, adaletin yerini bulmasını sağlamasıdır. Siyasi iktidar, bu çerçevede varsa milletin malına kast etmiş ve yolsuzluğa bulaşmış olanları ayıklamalı, yolsuzlukla mücadele kavramına sığınarak milli irade üzerinde kalıcı vesayet kurma hesaplarının faillerini de bu vesileyle ortaya çıkarmalıdır” dedi.


KÜRESEL OPERASYON”

Özperk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son günlerde yaşananlar, İslami hizmetleri ve prestijli faaliyetleriyle milletin takdirini kazanan bir cemaatin, devletin gücünü ve imkânlarını diğer toplumsal kesimleri yok sayacak ve onları hak kaybına uğratacak biçimde kullanma teşebbüslerinin ve en azından buna dair kaygıların nedeni olarak algılanması sonucunu da doğurmuştur. Böylesi bir durum, hep birlikte hem büyük bedeller ödeyerek var ettiğimiz toplumsal barışı hem de bir asır sonra yeniden tesis ettiğimiz milli iradeyi tehdit edecektir. Bu çerçevede, hizmetleri ve uluslararası düzeydeki prestijli faaliyetleriyle milletin takdirine mazhar olan cemaat; yabancısı olması gereken siyaset alanında bulunduğu algısı üreten eylem ve söylemlerden, mevcut siyasi iktidarı değersizleştirme ve Türkiye’yi yok etme odaklı küresel operasyona destek anlamına gelecek her türlü yaklaşımdan özenle kaçınmalıdır. Milletin ortak hedefi olan Büyük Türkiye idealinin hayata geçmesini hızlandıracak şekilde İslam’a hizmeti esas kabul eden asıl alanında millete hizmet etmeyi sürdürmelidir.”

Editör: TE Bilişim