*Bu yıl bölgede yaşanan ciddi kuraklık nedeniyle saman ve yem fiyatlarında artış yaşandı. Besledikleri hayvanlara bakmakta güçlük çeken besiciler, bir yandan kuraklıkla bir yandan da yem ve saman bulmakla, bir yandan da su olmaması nedeniyle hayvanların yakalandığı hastalıklarla uğraşıyor.

BESİCİLER, SAMAN-YEM ALAMIYOR
Batman yöresinde yaşanan kuraklık besicileri de etkiledi. Kuraklık nedeniyle perişan olduklarını söyleyen Mustafa Tek, hayvanlarını satmak istediğini ama alıcı bulamadığını söyledi. Besicilerin ucuz fiyattan hayvanlarını satmak zorunda kaldığını dile getiren Mustafa Tek, “Neredeyse yıl boyunca yağmur yağmadığı için kuraklık baş gösterdi. Buna bağlı olarak saman ve yem fiyatları belki de en yüksek seviyeye ulaştı” dedi.

SAMAN TONU 2 BİN TL
Çoban maaşını karşılamadığından hayvanlarına kendisi bakmak zorunda kaldığını belirten Tek, şunları kaydetti: “Saman tonu şu anda 2 bin liraya çıktı. Yem fiyatı da öyle. Bir çok besici hayvanlarını satmak istiyor. Hayvan fiyatları ucuz fiyattan satılıyor. Bizim tek geçim kaynağımız hayvancılık ama hayvancılık da gittikçe bitme noktasına geliyor. Yıllardır bu işi yapıyoruz. İlk kez bu kadar sıkıntı yaşıyoruz. Besicilerin büyük bölümü mağdur durumda” (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim