** Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, Batman ovasında yer yer filizlenen ekili alanların geçen yıla oranla az yağışla buluştuğunu söyledi ve ekledi: “Ekili alanlar yağışa hasret.”

EKİNLER FİLİZLENDİ AMA…
Kış mevsiminde yer yer filizlenen Batman ovası, yağışa hasret kaldı. Ovanın henüz beklenilen yağışlarla buluşmadığını belirten Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan: “Ovamızda 600 Bin dönüme buğday, 350 bin dönüme arpa, 70 bin dönümlük alana da mercimek ekildi. Ancak henüz beklenilen yağışlar da gerçekleşmedi. Geçen kış mevsimine göre kurak bir sezon geçiriyoruz. Böyle giderse ekinler de beklenen verim olmaz” dedi.

“YAĞIŞ BEKLİYORUZ”
Yöre çiftçisinin ekili alanlar için yağmur duasında da bulunduğunu ifade eden Genel Sekreter Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ovamızda geçen yıl bu mevsimde yağışlar boldu. Yer yer filizlenen tarlalarda ekinler şimdiden daha iyi boy atmıştı. Erken ekim yapan çiftçi, henüz umduğu bir manzarayla buluşmadı. Bu ayın sonuna kadar beklenen yağışlar gerçekleşmezse çiftçinin yüksek verim hesabı da tutmayacak. Ocak ayına kadar yağacak yağışlar ekili alanları canlandırmış olur.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim