** Pazar günü arkadaşıyla birlikte Batman Çayı’na serinlemeye giden İluh Anadolu Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Zeki Başaran’ın boğularak yaşamını yitirmesi ailesi ve okul arkadaşlarını yasa boğdu.

** Acılı baba Mehmet Şirin Başaran; “Oğlum zeki bir öğrenciydi. Dersleri iyidi. Hayatında ilk kez gittiği Batman Çayı’nda girdiği suda canından oldu. Kum ocakları adeta ocak söndürüyor” dedi. Dün de Malabadi köprüsü yakınında suya giren öğrenci Berat Turaman, boğuldu.

“ZEKİ BİR ÖĞRENCİYDİ...”
Batman İluh Anadolu Lisesi 2. Sınıf öğrencisi Zeki Başaran’ın, Pazar günü Batman Çayı’nda boğulması okuduğu eğitim yuvası ile yakınlarını yasa boğdu. 4 Çocuk babası Mehmet Şirin Başaran, ortanca oğlu Zeki’nin ilk kez gittiği Batman Çayı’nda boğulmasının şokunda olduğunu ifade etti. Başarılı bir öğrenci olan oğlunun ilk kez serinlemek için arkadaşıyla dışarı çıktığını belirten baba Başaran: “Oğlum Zeki bir öğrenciydi. Derslerinde başarılıydı. Ev ile okul arasında gidip gelirdi. Hiç suya girmediği için yüzme bilmezdi” dedi.



“DAVA AÇACAĞIM...”
‘Kum ocakları yeni ocaklar söndürmesin’ diyen acılı baba Şirin Başaran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her yıl onlarca çocuk akarsularda boğuluyor. Özellikle kum ocaklarının malzeme çıkardıkları yerler adeta gençlere mezar oluyor. Oğlum Zeki’nin boğulduğu yerde ihmali olan kum ocakları hakkında dava açacağım. 6-7 metre derinlikten malzeme çıkarılmamış olsaydı, belki de oğlum hayatından olmayacaktı.” Öte yandan aynı gün Hasankeyf köprüsü yakınında yüzme bilmeyen 17 yaşındaki Yusuf Cengiz’in de cansız bedenine önceki akşam 20.00 sıralarında ulaşan AFAD ekipleri, aileleri boğulma vakalarına karşı uyardı.

Editör: TE Bilişim