**İş akitleri fesh edilen TPIC işçilerinin petrol kulesindeki dört günlük eylem soruşturmalık oldu. Türkiye Petrollerinin sondaj sahasındaki F-214 eğitim kulesinde eylem yapan 350 işçi Batman Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde ifade verecek.

**Eyleme son verdiklerinde Batman Barosu’nun da aralarında bulunduğu bazı STK temsilcilerinin arabulucuk görevini üstlendiğini belirten TPIC işçileri; “Hak arayan emekçileriz. Arabucuların girişimiyle eylemi sonlandırmıştık. Neye uğradığımızı şaşırdık” dediler.

SORUŞTURMALIK İŞÇİLER
1 Ocak 2015 tarihinde iş akitleri fesh edilen TPIC’teki işçiler, hak arama mücadelelerindeki eylem nedeniyle soruşturmalık oldu. Batman Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla kanuna aykırı eyleme katıldıkları tespit edildikleri bildirilen TPIC işçileri, 2911 sayılı kanuna muhalefet suçundan yargılanacak. Önümüzdeki hafta içinde Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde ifade verecek olan TPIC işçileri, tebliğat şoku yaşıyor. Haklarını ararken şimdi de soruşturmalık olduklarını belirten bazı TPIC işçileri; “Söz de petrol kulesine zarar vermişisiz diye şimdi de hakkımızda kamu davası açıldı. Oysa arabulucuların girişimiyle eylemi sonlandırmıştık” diye konuştular.

“EKMEK MÜCADELESİ VERİYORUZ”
2 ila 15 yıl arasında çalıştıkları TPIC’te kadro beklerken iş akitlerinin fesh edildiğini ifade eden işçiler, şöyle konuştular; “Yaklaşık 5 aydır işten çıkarıldık. Mağduriyetimizi göz önünde bulundurmayan işveren, şimdi de hakkımızı arıyoruz diye bize dava açıyor. Biz de geriye dönük haklarımızı alabilmek için başta Türkiye Petrolleri olmak üzere TPIC ve yan kuruluşu olan Hazar şirketine maddi ve manevi dava açtık. Eylem sırasında F-214 eğitim kulesine zarar vermedik. Üstelik adı üzerinde eğitim kulesine kim zarar verebilir ki?” Bu arada Batman Barosu’nun TPIC işçilerine ifadelerinde gerekli desteği vereceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim