*Batman Belediyesi, ‘3 Aralık Dünya Engelliler’ günü nedeniyle Engelli Dernek temsilcilerini kahvaltıda ağırladı. Programda 50 engelliye tekerlekli sandalye dağıtılırken, aileler çocuklarını kucaklayarak sandalyelere ulaştırdı.

TEKERLEKLİ SANDALYE SEVİNCİ

3 Aralık Dünya Engelliler gününde Batman Belediyesi, engelli dernek temsilcileri ve engelli vatandaşları kahvaltıda konuk etti. Kristal Park’taki programa Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Yardımcıları H.Murat Şahin, Sabri Aydın ve kurum müdürleri katıldı. Belediye’nin destekleriyle 50 kişiye 10 akülü, 10 pediotrik, 30 kişiye ise tekerlekli sandalye verildi. Sandalye dağıtım törenine ise ailelerin çocuklarını kucaklarında taşıyarak getirmesi dikkat çekti. Taşımada zorlanan ailelere ise Valilik koruma görevlileri yardımcı oldu. Programda konuşan Vali Deniz: “Sadece bir gün değil, toplumda her gün engellilerimize yönelik bilinç ve farkındalık oluşturmalıyız” dedi.

        

“ÇOK MUTLUYUZ”

Akülü tekerlekli sandalye almanın sevincini yaşayan 13 yaşındaki Yusuf Aydın’ın annesi Raifa Aydın: “Çocuğum doğuştan hasta olduğu için iyileşmesi için Türkiye’de götürmediğimiz hastane kalmadı. Ancak sonuç alamadık. Özellikle akülü sandalya hediye eden Batman Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Ben ve Yusuf çok mutlu olduk. Artık onu kacağımızda değil akulü sandelye ile taşıyabileceğiz” diye konuştu. Bu arada Vali Ahmet Deniz, PTT Başmüdürlüğünün bünyesinde engellilere yönelik yaptığı düzenlemeler nedeniyle ‘Erişebilirlik’ belgesi vererek, yöneticileri kutladı. PTT Batman Başmüdürlüğü Türkiye genelinde PTT’ler arasında düzenlemeyi yapan ilk kurum oldu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim