2.5 YILLIK SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ
Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren, 2.5 yıllık süreçte 43 milyon TL borç ödediklerini söyledi. Resmi kayıtlara göre merkez ilçe nüfusun 27.292 olan Kozluk’ta 30 bin kişinin yaşadığını ifade eden Başkan Eren, 2.5 yıllık süreci değerlendirdi. Doğalgaz şebeke çalışmalarında sona doğu gelindiğini belirten Başkan Eren, “Doğalgazda ana hat şebeke çalışmaları tamamlanmak üzere. Eylül sonunda da iç hat şebeke çalışmalarına başlanılacak. Yeni yılın ilk aylarında ilçemiz doğalgazla buluşmuş olacak” dedi.

“BORÇLA BOĞUŞTUK”

Göreve geldikten beri Belediye’de biriken borçlarıyla boğuştuklarını belirten Başkan Eren; “Göreve geldiğimizde Belediye’nin borcu 170 milyon liraydı. Resmi kamu kurumlarının yanı sıra piyasada yüklü borcumuz vardı. 2.5 yıllık süreçte 43 milyon TL borç ödedik. Her ay Belediye’nin gelir ve gider tablosunu kamuoyu ile paylaşıyoruz. Hibe ağırlıklı projeler sayesinde hizmet götürebiliyoruz. Geçmişten bugüne dek biriken borçlar elimizi-kolumuzu bağladı” diye konuştu.

TEKSTİL KENT’TE 200 KİŞİ ÇALIŞACAK

Dicle Kalkınma Ajansı’nın desteklediği ‘Tekstil Kent’ Projesi’nin de en geç 7 ay içinde tamamlanacağına işaret eden Başkan Eren, şöyle davam etti; “Tespit ettiğimiz 5000 metrekarelik alanın 2000 m2’lik bölümü ‘Tekstil kent’ olacak. Kurumsal bir tekstil firması yaklaşık 200 kişiye istihdam alanı açacak. 2 milyon 250 bin TL’sini DİKA, Belediyemizin de 250 bin TL destek vereceği ‘Tekstil Kent’ Projesi’ 7-8 gibi bir sürede tamamlanması planlanıyor. Hibe destekli krediler olmazsa tıkanırız.”

MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kardeş Belediye İstanbul-Zeytinburnu Belediyesi’nin desteğiyle ilçemizde olması gereken ‘Mezarlıklar Müdürlüğü’nü de kuruyoruz. Yine ilçemizde kurulan Küçük Sanayi Sitesi’nin gelişmesine yönelik çalışmalarımız var. Site’de 50 işyerinden 20’si dolu. Diğer işyerlerine küçük esnafın taşınması için çaba sarf ediyoruz. DEDAŞ’ın yer altı şebekesi için kazılan yollara parke taşı ile asfalt serim çalışmaları yeniden yapılacak.” (Yunus Yasak)

Editör: TE Bilişim