*Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’ta eski yerleşim birimini canlandırmaya yönelik 400 konutluk projeyi 500 konuta çıkarmak için TOKİ ile görüştüklerini belirten Belediye Başkanı Ayhan Eren; “Kozluk büyüyor, hizmetleri 25 mahallemize yaymaya çalışıyoruz” dedi.

*Tarihi Hazzo kalesini ‘seyir tepesine’ dönüştürmenin çabası içinde olduklarını da ifade eden Başkan Ayhan; “Tarihi dokuya sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

“KOZLUK TURİZMDE İDDİALI OLACAK”
Belediye meclis üyeleri ve ünite müdürleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren, çalışmaları değerlendirdi. İlçenin tarihi kalesi Hazzo'nun ‘Seyir Tepesi’ne dönüştürülmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na proje hazırladıklarını belirten Başkan Eren, şunları kaydetti; “İki ve üç ay içerisinde Hazzo kalesinde seyir tepesine yönelik projemiz olgunlaşacak ama Kozluk tam bir piknik mesire alanıdır. Tosunpınar’ı yeni Engebire’yi kendi imkanlarımızla özel bir mesire alanına dönüştüreceğiz. Çünkü burada yapıların çoğu vatandaşın. Yine ilçemizin eski tarihi dokulardan İbrahim Bey ve Hıdır Bey cami minarelerini restorasyon projelerinin takipçisiyiz. Bu iki önemli eserde ödenek sıkıntısı yok. Tarihi yerlere sahip çıkıyoruz. İlçemizi turizmde de arzu edilen yere taşıyacağız.”

“ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ KARDEŞ BELEDİYEMİZ”
Başkan Eren, şöyle devam etti; “İstanbul-Zeytinburnu belediye ile kardeş belediyeyiz. 19 Temmuz’da Zeytinburnu Belediye Başkanını Kozluk’ta ağırlayacağız. Birlikte güzel bir proje hazırlığı içindeyiz. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz tekstil atölyesinde yaklaşık 200 kişiye istihdam alanı yaratacağız. 2 bin metrekare kapalı alanı kapsayan binanın kaba inşaatı tamamlandı. 4 ile 5 aya kadar Tekstil fabrikasını hizmete açmayı hedefliyoruz. İmar sorununu da çözüyoruz. Şu anda ek imar ilave alanı ihale aşamasında. İmarla ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Kozluk'un 50 yıllık imar sorununu çözeceğiz. En fazla 9 kat daire izni veriyoruz. Son aylarda da yatay mimariye ağırlık veriyoruz.”

“ÖZ KAYNAĞIMIZ YOK”
Belediye bütçesinin sınırlı olduğunu ifade eden Başkan Eren, “Belediye bütçemizin gelir gider tablosunu her ay şeffaf bir şekilde sosyal medyada paylaşıyoruz. Gelen yorumlara da açığız. Öz kaynağımız yok. Aylık 400-450 bin lira elektrik faturasını ödüyoruz. Şimdi de elektrik faturasından kurtulmak için güneş panellerine yönelik proje hazırlığındayız. Kozluk sakinlerinden su, imar ve atık bedeli kapsamında 12 milyon lira alacağımızı var. Önce vatandaşları uyaracağız, gerekirse icraya vereceğiz. 154 personele 7-8 milyon TL borcumuz var” dedi.

ARSASINI EĞİTİME BAĞIŞLADI
30 Bin nüfuslu ve 25 mahallenin olduğu Kozluk'ta hizmette sınır tanımadıklarına işaret eden Başkan Ayhan Eren; “Eski yerleşim biriminin olduğu yerde TOKİ ile 400 konut projesi sözü aldık. Bu rakamı 500’e çıkarmak istiyoruz. Yine bu kapsamda belediyemize örnek bir hizmet binası kazandıracağız. Daha önce tuğla fabrikamızın olduğu arsayı da eğitim yuvasına bağışladık. Yine park kapsamında milli eğitimin bağışlayacağı binaların yerini de parka dönüştüreceğiz. Ayrıca Kozluk’a önemli hizmetlerden biri de doğal gaz getirmekti. 2 Kilometresi tamamlanan doğal gaz şebekesinin ulaştığı ‘Motorhane’ mevkisine en geç Eylül de doğal gaz verilecek. 2023 yılında ise ilçenin büyük bir bölümü doğalgazdan yararlanacak” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim