** Kozluk Kaymakamlığı, terör saldırısında hayatını kaybeden Aybüke öğretmen ve askerler için Mevlid-i Şerif okuttu. Mevlid’e Aybüke öğretmenin babası ve yakınları da katıldı.

KONUK EVİNE DE ADI VERİLDİ
Kozluk Kaymakamlığınca, şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın adının verildiği konukevi bahçesinde düzenlenen programa Vali Ahmet Deniz, Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, kamu kurum yöneticileri, şehit öğretmen Yalçın'ın babası ile yakınları, ilçedeki şehit yakınları ve gaziler katıldı. İftar öncesi şehit öğretmen ve şehit uzman jandarma çavuşları için Mevlid-i şerif okutuldu. Vali Deniz iftar öncesi masaları gezerek şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti. İftar programına katılan Aybüke Yalçı’nın babası Sadık Yalçın, amcası Fatih Yalçın ve dayısı Osman Gümüşçü ile yakından ilgilenen Vali Deniz, şehitlerimiz için Allah’tan rahmet diledi.

“KARDEŞÇE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Programda konuşan Vali Deniz: “30 yıldır bu bölgede kan ve gözyaşından başka bir şey vermeyen bu hainler, o gün hain yüzlerini bir kez daha gösterdi. Sadece öğrencilerine öğretmenlik yapmak, onlara güzel şeyler öğretmekten başka bir amacı olmayan gencecik öğretmenimize kıydılar. Güvenliği sağlayan 2 uzman çavuşumuzu şehit ettiler. Bu coğrafyadan bu virüsü atacağız. Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla bin yıldır bu coğrafyada kardeşçe yaşıyoruz, yaşamaya devam edeceğiz. Bir kez daha buradan Şehit olan öğretmenimiz ve uzman jandarma çavuşlarımıza Allah’tan rahmet kederli ailelerine sabır diliyorum” diye konuştu. Öte yandan programının ardından Vali Deniz, Şehit Şenay Aybüke Yalçın Konukevi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim