**Batman-Hasankeyf ilçesine bağlı 11 köy, Ilısu barajı altında kalacak. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Bakanlığın hazırladığı konut tiplerini görücüye çıkardı. Yeni yerleşim yerleri tespit edilen Çayüstü ve Suçeken köylerinde arsaların parselleri kurayla belirlenecek.

KONUTLAR TERCİH EDİLECEK
Ilısu barajının etkileyeceği Batman’ın Hasankeyf ve ilçeye bağlı bazı köylerde yeni yerleşim birimlerinin tespitinde son aşamaya gelinirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uygulamak istediği 50’yi aşkın tip konut projesi, köylülerin tercihine bırakıldı. Çayüstü (Beda) ve Suçeken (Şıkeftan) köylüleri, tercihlerini 143 metrekarelik konutlardan kullandı. Hasankeyf’in diğer köylerinden Kesmeköprü, Urganlı, Kılıç ve Irmak köylülerinin de tercihlerini bu ayın ortalarına kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bildirimleri gerekiyor.

KÖYLÜLERE 65 BİN LİRALIK KONUT KREDİSİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, konut talebinde bulunan köylülere 65 bin liralık kredi imkanı da veriyor. 5 Yıldan sonra ödemelerin başlanacağı konutların projesi ise Bakanlık tarafından hazırlandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, Dicle nehri kıyısındaki köylülerin tümüne konut projesini anlattıklarını belirterek: “Köylülere her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Önümüzdeki günlerde konut tercihini yapan Çayüstü ve Suçeken köylüleri için arsaların parseli dağıtılacak. Noter huzurunda parsellerin kuraları çekilecek” dediler. Öte yandan Kesmeköprü köy sakinlerinin de Üçyol köyüne yakın alanda arsa talebinde bulundukları öğrenildi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim