*3000 Kişinin oturduğu Binatlı köyünün cadde ve sokakları parke taşı ile güzelleşti. Köy muhtarı Cemil Gündem, altyapının yüzde 80’inin tamamlandığını belirterek, “Köyümüzün sokakları stabilize ve topraktan kurtuldu” dedi.

“KÖYÜMÜZ İLK KEZ BÖYLE HİZMET GÖRDÜ”

Özel İdare Genel Sekreterliği’nin bu yıl Binatlı köyünün cadde ve sokaklarına 57 bin parke taşını döşediklerini belirten köy muhtarı Cemil Gündem; “İlk kez köyümüz böyle bir hizmetle buluşuyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi. Karayollarına ait köy girişindeki yaklaşık 1 kilometrenin asfalt beklediğini söyleyen Gündem; “Eğer bu güzergah Özel İdare’nin sorumluluğunda olsaydı, çoktan yapılırdı. Ancak köy girişindeki yol berbat durumda. Okula giden öğrenciler kaldırım olmadığı için yolu kullanıyor. Bazı görünmez kazların eşiğinden dönüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü ile 9. Bölge’ye bu konuda uyarıda bulunduk. DEDAŞ 700 adet beton direkle köyün enerji sorununu da rahatlattı” diye konuştu.

KÖY SAKİNLERİNDEN TEŞEKKÜR

Binatlı (Bleyder) köy sakinlerinden Mecit Ongan, Haşim ve Sami Güneş, köy içindeki tüm cadde ve sokakların parke taşıyla güzel bir görünüme kavuştuğunu belirttiler. Köy içindeki yıkık ve virane durumdaki 30 eski evin Özel İdare ekipleri tarafından yıkıldığını belirten Binatlı köy sakinleri adına emeği geçen yöneticilere teşekkür eden Muhtar Gündem, sözlerini şöyle sürdürdü : “Özel İdare, köyümüzün altyapısının yüzde 80’inini tamamladı. 57 bin parke taşı sokaklarımızı çamurdan kurtardı, sokaklar bir başka güzelleşti. Bu çalışmalarda emeği geçen Vali sayın Ahmet Deniz, Özel İdare Genel Sekreteri Kadir Özer ve Yol Şube Müdürü Sait Öner’e teşekkür ediyoruz. Çevrimova ve Akça köy yolları da asfaltlandı. Köyümüzün ulaşım sorunu yok. Tek sorunumuz köy girişinde kaldırımın olmaması. Çünkü yayalar her an görünmez kazalarla karşı karşıya kalıyor.”

“ELEKTRİK BORCU SU KULESİNİ ÇALIŞTIRMIYOR”

Köyün içme suyu sorununu gideren 80 tonluk su kulesine de kendi arsasında yer verdiğini kaydeden Binatlı köy muhtarı Cemil Gündem; “Maalesef köylüler DEDAŞ’a olan 100 bin TL’lik elektrik borcu var. Bu borç ödenmediği için su kulesi devrede değil. Eğer DEDAŞ borcu kapatılırsa köyümüze bol su yetecek kadar imkan da olur. Öncelikle köylülerimizin elektrik borçlarını kapatmaları gerekiyor” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim