*Bazı STK’lara teşekkür ziyaretlerini gerçekleştiren HDP Milletvekillerinden Ali Atalan, koruculuk sisteminin artık kaldırılmasının zamanının gelip geçtiğini belirtti.

 “AMAÇ KÜRTLERİN BİRLİKTELİĞİNİ BOZMAKTI”

HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, 7 Haziran seçimlerinde büyük destek gördükleri STK temsilcilerine teşekkür etti. Genel-İş, Eğitim-Sen, Kürdi-Der ve Mizgin Kültür merkezini ziyaret eden HDP’li Milletvekilleri Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ile HDP yöneticileri, STK temsilcilerine teşekkür etti. HDP’liler, bugün başkentin yolunu tutuyor. Koruculuk sisteminin kaldırılmasının zamanının geldiğini söyleyen Milletvekili Ali Atalan, “Koruculuk sistemi kendi çıkarlarına dayalı bir oluşum haline geldi. Yani koruma adı altında yer alan bu oluşum toplumu, güvenlik açısından bir risk oluşturmaya başladı.  Bu sistemin ivedilikle ortadan kaldırılması gerekiyor. Topluma ve hatta kendi ailelerine zarar veren bu koruculuk sistemin kesinlikle kayıtsız, şartsız ortadan kaldırılmalıdır.”

“KORUCULAR İSTİHDAM EDİLMELİ”

Milletvekili Atalan, şöyle devam etti : “Korucuların başka alanlarda istihdam edilmesi gerekir. Bunlar başka alanlarda çalıştırılabilir, geçici hizmetlerde yer alabilirler ama bu sistemin  lağvedilmesi gerekiyor. Köy koruculuğunun hiç bir haklı sebebi artık yoktur. Kesinlikle faydası, yararı yoktur. Devlette bunu biliyor. Başka görevlerde rehabilite edildikten sonra çalıştırılmalı. Bu sistem öyle bir hale gelmiş ki toplum vicdanen kabul etmez. Bu sistem bir öcü değil, helalleşme yoluya barışık bir ortam oluşturulabilir.”

Editör: TE Bilişim