** On binlerin sığmadığı Batman mitinginde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’na Edi-Büdü benzetmesi yaptı. Demirtaş: “Edi ile Büdü, meydan meydan dolaşıp yalanlarla, iftiralarla HDP’yi baraj altında bırakmaya çalışıyor” dedi.

 

** HDP’nin Batman mitinginde ilk kez Türkiye bayrakları açıldı. Olaysız geçen mitingte petrol kentindeki işsizliğe dikkat çeken Demirtaş: “Petrol burada çıkıyor ama burası en işsiz şehir, en yoksul şehir” diye konuştu.

 

“MUHTEŞEMSİN BATMAN”
Basın kavşağı ve Turgut Özal bulvarı güzergahındaki HDP’nin Batman mitinginde on binler alana sığmadı. HDP Milletvekili adayları, Irak Kürdistan Goran partisi 
parlamenterlerinin de konuştuğu mitingte HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, katılım oranına hayran kaldı. Demirtaş: “Batman Batman olalı her halde böylesine muhteşem böyle bir tabloyu ilk kez yaşıyor. Binlerce kez rabbime şükürler olsun. Bugün muhteşemsin Batman. Böylesine bir tablo önünde ne konuşsak ne söylesek az kalır. Laflar, sözler bugün kıfayetsiz kalır. Bugün ben susayım, Batman konuşsun. İnşallah 7 Haziran akşamı bu tablo seli, Türkiye‘nin dört bir yanında olacak. İluh gençliğiyle onur duyuyoruz” dedi.

 

 

“TPİC İŞÇİSİNİ YUHALATANLAR ÇATLASIN”

Demirtaş, şöyle devam etti: “Zannediyorum bugün birçok yer sizi kıskanacak. Kıskananlar çatlasın. Batman meydanını kıskananlar çatlasın. Bu meydanda işçi kardeşlerimi yuhalatanlar çatlasın. TPAO, TPIC işçisini yuhalatanlar çatlasın inşallah. Elbette büyük bir sorumlulukla tüm ezilen halkların gerçek umudu olarak 7 Haziran seçimlerine disiplinli, kararlı ve coşkulu bir şekilde hazırlandık. İzmir’de de Muğla’da da Samsun’da da Trabzon’da  Adana’da da Konya’da da her yerde aynı coşku var. Ne o coşku biliyor musunuz? Sizler halklar olarak el ele verdiniz ya Alevi, Sünni ayırımı yapanlara karşı siz el ele verdiniz ya Ermeni’yi, Ezidi’yi yuhalatanlara karşı el ele verdiniz ya artık biz bu ülkenin yönetileni değil, yöneteni olmak istiyoruz dediniz ya o yüzden bu coşku.”

 

EDİ-BÜDÜ BENZETMESİ

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nu eleştiren Demirtaş, Edi-Büdü benzetmesinde bulundu. Demirtaş: “Bu coşkulu yürüyüşün kimleri paniklettiğini, kimleri korkuttuğunu görüyorsunuz. Edi ile Büdü, meydan meydan dolaşıp şimdi yalanlarla iftiralarla HDP’yi baraj altında bırakmaya çalışıyorlar. 2 Aydır seçim kampanyası yürütülüyor, hiçbir yerde HDP’ye iftira atmadan, kara çalmadan, hakaret etmeden miting yapamadılar. Bu Edi ile Büdü 7 Haziran’da halktan böyle bir cevap bir tepki alacaklar ki bir daha meydanlarda halkın yüzüne bakamayacak” dedi.

 

“GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞIYORLAR”

İktidarın güç zehirlenmesi yaşadığına da işaret eden HDP lideri Demirtaş, şöyle konuştu: “7 Haziran’da ben en büyüğüm, haşa ‘küçük dağları da ben yarattım’ diyenlere ders verme günüdür. Bu ülkede halkın üzerinde halkı yok sayacak beşeri bir güç yoktur, olamaz. Bunlar güç zehirlenmesi yaşadılar. Ele geçirdikleri güç, devlet kudreti, başlarını döndürdü. Para, pul, servet başlarını döndürdü. Zehirlendiler. Her zehirlenmenin bir ilacı vardır. İşte HDP güç zehirlenmesi yaşayanların ilacıdır. Onları temizleyecek güç HDP’dir.”

 

                                                                                            

“İSTİFA EDECEK MİSİN?”

Demirtaş, şöyle devam etti: “Hele hele ‘70 Milyonun Cumhurbaşkanıyım’ diyen. Iğdır’da kendisini protesto eden kadınları bir Cumhurbaşkanı olarak ahlak dışı hakaretini aynen iaede ediyoruz. Kral da olsa padişah da olsan sen kendini ülkenin sahibi de görsen bu ülkenin kadınlarına öyle edepsizce hakaret edemezsin. Şimdi eğer kendine güveniyorsa eğer sen ‘bu seçimde kazanacağız’ diyorsan, Davutoğlu ne dedi? ‘Tek başına hükümet olamasam istifa ederim’ dedi. Peki Cumhurbaşkanına soruyorum; AKP’nin seçim kampanyasını sen yürüttün. AKP iktidar olamazsa sen de Davutoğlu ile birlikte istifa edecek misin? Cesaretin var mı? Çünkü bu seçimin yenilgisini sadece zavallı Ahmet hocanın sırtına atamazsın. Seni de yeneceğiz.”

 

“MEYDANLARDA ATIP TUTMAK KOLAY”

Cumhurbaşkanı ve Başbakanı canlı yayına davet eden Demirtaş: “Eğer kendinize güveniyorsanız gelin canlı yanına 2 saat halkın üzerinde tartışalım. Yalanlarını bir kez daha yüzüme tekrarlayın bakalayım. O yalanları meydanlarda söylemek kolay. Uğur Kaymaz, Nihat Kazanhan’ı, Bölgel’de, Roboski’de katlettirdiğin 34 kişiyi, Gezi’di katlettiğin 9 kişiyi, gözümün içine bakarak o emri o ölüm emirlerini ‘ben verdim’ de bakalım. Eğer yalancı değilsen, bir kez de gel gözümün içine bakarak ‘sen Taksim’e Kabemiz’dir’ de. Yüzüme bakarak söyle. Meydanlarda atıp tutmak yerine gelin canlı yayında tartışalım” diye konuştu.

 

“HAŞA SİZİN KIBLENİZ; PARA…”

Sert sözlerle eleştirilerini sürdüren Demirtaş: “Ben bu halkın evladıyım. Sizin içinizden sizi temsilen hizmetkar olmak için siyasete girdim. Elbette halkın içinde farklı inanç grupları var. Herkes Müslüman olmak zorunda değil. Ama ben Müslümanım. Benim Kabem, Taksim değil ama siz yönünüzü paraya çevirerek, mala-mülke taparak hayatınızı yozlaştırdınız, sizin Kıbleniz haşa; para desteleri, dolar destelerine, euro destelerine tapıyorsunuz. Unuttunuz sizi destekleyenleri, başörütüsü sorununda sizi destekleyenlere sırt çevirdiniz. Bak onlar burada. Onlar helal lokma yiyorlar. Bir kendinize bakın bir fukara halka bakın. Siz asla ne insanlığı ne İslamı ne vicadını teslim edemediniz. Geçti o günler. Gün yalancılara hesap sorma günüdür. Elbette bütün kötülüklerin çekileceği bir gün olacaktır. Bu dünyada da öbür dünyada da hesaba alınacaksınız” diye konuştu.

 

“PETROL BURADA ÇIKIYOR AMA…”

Batman’daki işsizliğe de dikkat çeken HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş: “Batman bugün işsizliğin en yüksek olduğu ildir. Bu meydanı dolduran arkadaşların çoğu neredeyse işsiz. Çalışanlar da kölelik şartlarında çalışıyor. Çiftçi öyle, hayvancılık yapanlar da öyledir. Böyle bir Türkiye’de bizler bu aşsızlığı, yoksulluğu çekmek zorunda olmadığımızı göstermek zorundayız. Yoksul bir ülke değiliz. Burada bir ülkeyi besleyecek petrol çıkıyor. Ama dünyanın en pahalı benzini, mazatonu biz kullanıyoruz. Petrol burada çıkıyor ama burası en işsiz şehir, en yoksul şehir. Bunların hiçbiri yaradının bize çizdiği kader değil. Bizler ele vererek bunları çözebiliriz. Artvin, Çorum, Tekirdağ, Adana işsiz, Çukurova bütün Ortadoğu’yu besleyecek konumda, Harran-Urfa ortadoğuyu besleyecek güce sahip ama hepsi işsiz. İşte bunların adı, AKP’nin ileri demokrasi adıdır. Dünyanın her yerinde sağcılar insanlığı satarlar, doğayı, insanlığı, onuru satarlar. Sağ politika böyledir” dedi.

 

“KORKUYLA VERİLECEK OY, HARAMDIR”

HDP’ye yönelik eleştirilere de değinen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birileri utanmadan diyor ya ‘HDP silah zoruyla oy topluyor’. Bu meydana bir bakın ya. Bu nasıl bir utanmazlıktır. Korktuğu için, silahla, baskıyla bize oy vermesinler. O şekilde verilecek tek oy haramdır. Herkes sandığa gittiğinde elini vicdanına koysun. Bu halk Allah’tan başka kimseden korkmaz. Bu meydanlar korkuyla dolmaz, sizler özgürlüğe sevdalı olduğunuz için barışa tutkun olduğunuz için kardeşliğe kıymet verdiğiniz için ezilenin yanında olduğunuz için buradasınız. Önümüzde kısa bir süre var. Cumartesi akşamına kadar seçim çalışması. Nerede eksikliğimiz varsa gidermemiz lazım. Sakın ‘HDP barajı çoktan aştı’ diyenlere inanmayın. Bıçak sırtındayız. Bir oy, barajı yıkar. O küçük mühür varya barajı yıkan o’dur. Sakın yanlış yere basmayın. HDP’nin altına basın ki ülke nefes alsın.”

 

“BARAJI TARUMAR EDECEĞİZ

Bir oyun bile barajı yıkmasına yeterli olduğunu ifade eden Demirtaş: “Biz barajı aşınca biz barajları tarumar edince sadece biz kazanmış olmayacağız. Bugün baraj sorunu yaşayan birçok parti var, bu partilerin parlamentoya gidişlerin yolunu açacağız. Barajı kaldırmak bize nasip olacak. Baraj sadece bizim sorunum değil, Saadet Partisinin de, Hüda-Par ve diğerlerinin de sorunu. Onlar da Meclis’e gelsin istiyoruz. Çünkü az veya çok sokakta emek harcayan herkesin Meclis’e gelmek hakkıdır. Yeni bir ülkede Batman’dan Antalya’ya, Ankara’ya herkesin kaderini değiştereceğiz. İnanmak başarmanın yarısıdır, zaferin yarısıdır. İşte zaferi yarıladık. Tamamlamak için herkesi seferberlik ruhuyla sandığa davet ediyorum. Ampülün karşısında bu coşkulu güneşi dağıtalım” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim