Batman’ın yeni imar bölgesi Aydınkonak (Körik) ile Tilmerç mahallelerini kapsayan ‘imar’ askıdan indi. İtirazların yüzde 90’nın da olumlu sonuçlandığı toplam 806 parselin tapuları bu ay sonunda arazi sahiplerine dağıtılacak.

KÖRİK BÖLGESİ ASKIDAN İNDİ

Belediye’nin imar çalışmalarını tamamladığı Aydınkonak (Körik) ile Tilmerç semtlerini kapsayan yeni imar askıdan indi. Batman Belediyesi’nin bir süredir askıda tuttuğu Aydınkonak ile Tilmerç mahallelerinin çevresindeki 806 parseli kapsayan alandaki çalışmalar tamamlandı. Kadastro Müdürlüğü’ne gönderilen yeni imardaki arazilerin, tapularının bu ayın sonuna kadar hak sahiplerine verileceği belirtildi. Yeni imar bölgesindeki arazilerin haritası askıdan indirildikten sonra gönderildiği Kadastro Müdürlüğü’nde kontrol çalışmalarından ardından Tapu Müdürlüğü de tapu işlemlerini tamamlayacak.  

YENİ İMAR BÖLGESİNDE 6 KAT

Batman’ın Aydınkonak (Körik) ile Tilmerç mahallelerinde yapılan imar çalışması taslağı bir süredir Belediye’de askıya çıkarılmıştı. İtirazda bulunanların, çoğunun dilekçelerinin de olumlu değerlendirildiğini belirten Belediye İmar Müdürlüğü yetkilileri, “İlgili firma tüm itirazları değerlendirdi. Valimiz ve Belediye Başkanvekilimiz sayın Hulusi Şahin’in üzerinde titizlikle durduğu yeni imar bölgesinde yeni yapılara 6 kat ruhsatı verildi. Bu ay sonuna kadar imarı tamamlanan bölgenin tapuları da Kadastro ve Tapu Müdürlüklerince tescilleri yapıldıktan sonra hak sahiplerine dağıtılacak” dediler. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim