**Alo Tevşo Pazarı ile ilgili iddiaların da müfettişler tarafından araştırılacağını belirten Vali Şahin: “DİKA’nın müfettişleri tamamlanan Alo Tevşo pazarıyla ilgili iddiaları araştıracak. Geçen yıl 7 kişinin hayatını kaybettiği Batman-Siirt çevre yolunda da karayolları iki üst geçit yapacak. Radar uygulamasından bu yana o güzergahta kaza yaşanmadı” diye konuştu.

YATIRIMLARDA GERÇEKLEŞME ORANI; 57.90
İl Koordinasyon Kurulu’nun 2020’deki 1. Dönem Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapılırken, yatırımcı kuruluş temsilcileri de toplantıya katıldı. Toplantıda öne çıkan gündem maddesi, Dicle nehri üzerindeki Hasankeyf’in yeni köprüsüydü. Geçen yıl 1 Milyar 192 Milyon TL harcamanın yapıldığı yatırımların gerçekleşme oranının yüzde 57.90, fiziki gerçekleşme oranının ise yüzde 54.30 olduğunu belirten Vali Şahin: “16 Kuruluşun ilimizde toplam 306 projesi var” dedi.

“İDDİALAR ASILSIZ”
Geçen yılın Ekim ayında trafiğe açılan Dicle nehri üzerindeki Hasankeyf köprüsüyle ilgili ortaya atılan iddialara kimsenin itibar etmemesini isteyen Vali Şahin: “Bazı çevreler, köprüde çatlaklık ya da sağlam yapılmadığı şeklinde gereksiz laflar ortaya atıyor. Eğer böyle bir şey varsa gizlemek mümkün mü? Maalesef ağlanacak halimize gülüyoruz. Vatandaşların böyle asılsız dedikodulara kulak asmamasını istiyoruz” diye konuştu.

CEYLAN: “KÖPRÜ AYAKLARININ
İÇİNDEN ARAÇ GEÇEBİLİR”
Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, çift yönlü olarak Batman-Midyat yol güzergahının karşılıklı olarak trafiğin işlediği Hasankeyf köprüsüne dikkat çekti. Ceylan, şunları söyledi: “100 Metre yükseklikteki ayaklara sahip köprünün ayakları içinden araç geçebilir. İnsan genişliğinde demirlerin olduğu o kolonların içinde tabiri caizse dehliz vardır. Yurtdışından tecrübeli mühendislerin görüşleri doğrultusunda yapılan köprü için en ufak bir kaygı duyulmamalıdır. Diğer şeritte asfaltlama çalışmaları hava şartları nedeniyle yaz mevsimine bırakıldı.”

ÇEVRE YOLUNA 2 ÜST GEÇİT GELİYOR
Batman-Siirt çevre yoluna da iki üst geçidin yapılacağına dikkat çeken Bölge Müdürü Ceylan: “Geçen yıl yaşanan trafik kazalarının ardından Valimiz sayın Hulusi Şahin’in direktifiyle o bölgede yayalar için iki üst geçit yapılması için gerekli girişimlerde bulunduk. Ancak bir ayı aşkındır o bölgede radar uygulamasının başlaması dikkat çekiyor. Bu kazalar tamamen insan faktöründen kaynaklanıyor. Üst geçitleri de yapalım ama radar uygulaması kalkarsa yine değişen bir şey olmayacak. Bu yıl çevre yoluna iki üst geçit yapılacak” diye konuştu.

ALO TEVŞO PAZARI SORUŞTURULACAK
Belediye Başkanvekili Zeki Hedekoğlu, Batman Belediyesi’nin 2020’de yapacağı projeleri il koordinasyon kurulu toplantısında gündeme getirdi. Vali Hulusi Şahin, DİKA’nın destek verdiği projede müfettişlerin bazı iddialarla ilgili soruşturma başlatacağını ifade etti. Başkanvekili Hedekoğlu ise: “Göreve başlamadan önce başlatılan bu projeden bilgim yok” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim