**Batman’ın yeni yerleşim bölgesi olan Tilmerç ve Çamlıtepe arasındaki DSİ sulama köprüsünün araç trafiğini kaldırmadığını belirten semt sakinleri; “Okul ve kolejlerin yoğun olduğu bölgedeki daracık köprü yüzünden zaman zaman trafik aksıyor” diyorlar. 

KANALDA DARACIK KÖPRÜ
DSİ sulama kanalının geçtiği güzergahtaki daracık köprü, yeni yerleşim bölgeleri olan Tilmerç ve Çamlıtepe Mahallerinin trafiğin aksatıyor. Son yıllarda hızla nufüsü büyüyen ve daha çok eğitim yuvalarının olduğu bölge olarak bilinen Çamlıtepe ve Tilmerç semtleri arasındaki daracık köprü yüzünden görünmez kazalar da yaşanıyor. Kanal üzerindeki daracık köprünün genişletilmesini isteyen semt sakinleri, imza kampanyası başlattı.



KÖPRÜDE TRAFİK FELÇ!
Mesai bitiminde yol güzergahındaki tek köprüde trafiğin tıkandığını belirten Çamlıtepe ve Tilmerç mahalle sakinleri şöyle konuştular; “DSİ, yıllar önce bu bölgenin bu kadar büyüyeceğini hesaba katmadan yaptığı köprü, artık trafiği kaldırmıyor. Özellikle mesai saatinin bitiminde onlarca araç tek köprüden geçebilmek için kuyruk oluşturuyor. Daracık köprünün yanına yeni bir köprünün daha  yapılması kaçınılmazdır.”(Muhammed Seven)

Editör: TE Bilişim