**Batman Emekliler Derneği ve TOKİ işbirliğiyle yapılan 1472 konut, sahibini buldu. Kapalı spor salonundaki kura çekiminde aşırı sıcaklık, üyeleri ter içinde bıraktı.

**Dernek Başkanı Hüseyin Ekmen, projeyi bitirmenin kendilerine kısmet olduğunu ifade ederek: “Her üyeyi eşit tuttuk. Kimseye ayrıcalık tanımadık” dedi.

ÜYELER, SALONU DOLDURDU
Batman Üniversitesi kampüs yolu üzerinde yapılan 1472 konutun kuraları noter huzurda çekildi. Emekliler Derneği ile TOKİ işbirliğince hayata geçirilen konutlar, yılsonunda üyelere teslim edilecek. Kapalı spor salonundaki kura çekimine Milletvekili Ziver Özdemir, Vali Yardımcısı Cihat Arık, TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, Ak Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar ve bazı yöneticiler katıldı. Hak sahipleri, kura çekiminin yapıldığı kapalı spor salonunu doldurdu. Salonda soğutmam sistemi olmadığından emekliler ellerinde kartonlarla serinlemeye çalıştı. Dernek Başkanı Ekmen, Batman’ın diğer illere de örnek olduğunu belirterek: “Bu projeyi uygularken çok sıkıntılar çektik. Hak etmediğimiz eleştiriler aldık. Çok şükür her üyeyi eşit tuttuk, ayırım yapmadık” dedi.


“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK”
Batman projesinin Türkiye’ye örnek olduğuna da dikkat çeken Ekmen: “Hamdolsun Batman’da böyle bir projeyi gerçekleştirmek bize kısmet oldu. Bu projenin tamamlanmasının mutluluğunu yaşıyoruz. TOKİ tarafından Batman projesi, Türkiye’de örnek gösterildi. Bundan sonra emekliler için TOKİ hangi il’de konut yaparsa yapsın yüzde 25’i emeklilere ayırılacak. Bu projeyi uygularken çok sıkıntılar çektik. Biz bu hizmeti yaparken bizi incitenler oldu. Bunların hepsini sineye çektim. Üyelerimiz için çaba sarf ettik. Konutlar tüm üyelerimize hayır olsun” dedi.



İLK KONUT SAHİBİ; ŞİRİN BEDİR
Spor salonundaki konuşmaların ardından noter huzurda kura çekimi yapıldı. İlk kurayı çeken Vali Yardımcısı Cihat Arık, Şirin Bedir adlı emeklinin konutunu çekti. Programda konuşan Vali Yardımcısı Arık: “Bugün birlik ve beraberlikte en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde huzur ve güven ortamının neler yapılabileceğinin en güzel ifadesi, en güzel manzarasıdır. Birkaç yıl öncesinde hazine arazının tahsisiyle Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ve vekilimiz Ziver Özdemir’in destekleriyle uygulamaya geçen projenin kura çekimi için bir araya gelerek en mutlu günlerimizden birini yaşıyoruz. Memleketini en çok seven insanlar en çok sesi çıkan insanlar değil, en çok hizmet eden insanlardır. Allah bu güzel eseri yapanların hepsinden razı olsun” diye konuştu. Öte yandan kura çekimi, sinevizyon eşliğinde ekranlara yansıtıldı. 

Editör: TE Bilişim