**Batı illerinde saldırıya uğrayan bölgedeki şehirlerarası otobüs firmaları, tepki olarak bir günlük kontak kapatma eylemi gerçekleştirdi. Batman Otogarı’nda da otobüs firmaları, seferleri bir gün süreyle iptal etti.

 

SEFERLER İPTAL EDİLDİ

Son günlerde bölge illerine ait şehirlerarası otobüs firmalarına yönelik saldırılara firma sahipleri isyan etti. Tüm bölge illerinde olduğu gibi Batman’da dün otogardaki firmalar kontak kapattı. Mersin’in Anamur, Erdemli ilçelerinde bazı grupların kimlik kontrolü yaptığını belirten firma sahibi Şirin Yılmaz: “Son günlerde batı illerine giden tüm otobüslerimize taşlı ve sopalı saldırı oldu. Özellikle Mersin’in Erdemli, Anamur ilçelerinde bazı gruplar yol keserek, kimlik kontrolü yapıyor. Doğu plakalı araçlara saldırıyorlar. Kimlik kontrolünde doğulu olan vatandaşlar darp ediliyor. Bu saldırılara polis geç müdahale ediyor. Her hangi bir önlem de alınmıyor. Bu saldırılara tepki olarak bölgenin tüm illerinde firmalar kontak kapattı. Ne bizim ne de yolcuların can güvenliği var. Bu saldırılar bir an önce durdurulmalıdır” dedi.


OTOBÜSE TAŞLI SALDIRI

İstanbul’dan Batman’a gelen Siirt firmasına ait otobüs, Kayseri’de taşlı-sopalı saldırıya maruz kaldı. Canlarını zor kurtardıklarını belirten araç sahibi Muammer Ekinci: “Araçlarımıza yönelik saldırılar gün geçtikçe artıyor. İstanbul’dan gelen otobüsümüz Kayseri-Gürün ilçesinde bir grup tarafından saldırıya uğradı. Sorumlular, bu sorunu çözmelidir. Yolcularımızın yüzde 50’si batılı, Güneydoğulu değil” dedi. Otobüs kaptanı Nihat Apaydın ise şöyle konuştu: “Yıllardır otobüste kaptanlık yapıyorum. İlk kez böyle organizeli saldırılarla karşı karşıya kalıyoruz. Artık can güvenliğimiz yok.” Bu arada Batman ve bölgedeki firmaların kontak kapatma eylemi nedeniyle birçok yolcu ulaşımlarını sağlayamadı.

Editör: TE Bilişim