** Avrupa Birliği ve TOBB tarafından finanse edilen ‘KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP)’ toplantısı, Batman’da düzenlendi. Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Şener Çağlar: “En küçük KOBİ’den tutun da Holding’e kadar en önemli unsur, insandır” dedi.


** Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Doç. Dr. Esin Ödemir ise “TOBB olarak insan kaynaklarının geliştirilmesi ve bu konuda KOBİ’lerin desteklenmesine önemle ve ciddiyetle eğiliyoruz” dedi. BATSO Meclis Başkanı Emin Çelik de insan eğitiminin önemine merhum işadamı Sakıp Sabanca’nın örneğiyle dikkat çekti.


KOBİ’LERE YÖNELİK TOPLANTI

TOOB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği), AB ve 5 il’in odalarının desteklediği KUYAP toplantısı Batman’da ilgi gördü. Mezopotamya Otel’de düzenlenen toplantıya girişimcilerin yanı sıra Vali Yardımcısı Şener Çağlar, BATSO Başkanvekili Sedat Güneş, BATSO Meclis Başkanı Emin Çelik ve işadamı Necat Nasıroğlu katıldı. Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Şener Çağlar, insan unsurunun önemine dikkat çekti. Çağlar: “Batman’ın çok iyi bir potansiyeli var. 2023 hedefindeki Batman, umuyorum parlayan yıldız olacak. Yurdışından yeni geldim. Yurt dışında Türkiye’den övgüyle söz ediliyor. Özelikle ekonominin hızlı büyümesinde çok etkilendiklerini belirttiler. Bu konuda Batman’ın çok ciddi bir potansiyeli var. İnsan unsuru çok önemli, örnek aldığımız Avrupa’dan tek farkımız insan unsurudur. Çalışanın bilinçli olması ve ekibin bir parçası olmasını bilmesi ve yaptığı davranışın zararı kendisine değil, kurumuna olduğunu bilinmesi çok önemlidir. En küçük KOBİ’den tutun da, Holding’e kadar en önemli unsur, insandır. İnsan kaynaklarını geliştirmekte eksiğimiz var” dedi.


KOBİLERİN DESTEKLENMESİ ÖNEMLİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Doç. Dr. Esin Ödemir ise, proje hakkında bilgiler verdi. Özdemir, şöyle devam etti: “Kuyap, AB destekli insan kaynakları yatırım projesidir. Finansmanı AB, TOBB ve beş oda tarafından sağlanmaktadır. Bu anlamda oda camiası ve TOOB insan kaynaklarına çok önemli bir yatırımı teşkil edilmektedir. Biz TOBB olarak insan kaynaklarının geliştirilmesi ve bu konuda KOBİ’lerin desteklenmesine önemle ve ciddiyetle eğiliyoruz. Bu anlamda çok projemiz var. Kuyap ise bu konuda en yeni projemiz.” Daha sonra söz alan BATSO Başkanvekili Sedat Güneş de insan kaynakları eğitimlerinin önemine işaet etti.


SABANCI’DAN ÖRNEK VERDİ
Toplantıda söz alan BATSO Meclis Başkanı Emin Çelik ise Sakıp Sabancı’dan örnek vererek: “İnsan kaynaklarının önemini vurgulayan çok önemli bir söze dikkat çekmek istiyorum. Ünlü sanayi ve işadamlarımızdan rahmetli Sakıp Sabancı, yeni kurdukları modern bir tesisi gezdirirken, yanındakilere şunları söylüyor, ‘Burası kurulurken Avrupa’dan dönemin en modern makinelerini getirdik. Tesise ve makinelere büyük yatırımlar yaptık. Fakat üretime geçtikten sonra ürettiğimiz ürünün kalitesi bizi memnun etmedi. Araştırdık ki o makineleri kullanacak çalışanlara yatırım yapmayı unutmuşuz. Çalışanlara eğitim vermemişiz, bir kez daha anladık ki insana yapılan yatırım en büyük yatırımdır” diye konuştu. Toplantının son bölümünde ekip lideri Alberto Gomez, teknik destek ekibi ve Kuyap projesi hakkında sunum yaptı.

Editör: TE Bilişim