**DAİŞ’in Kobane’ye saldırısını yürüyüşle protoste eden Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP-DBP’li yöneticiler, Belediye Eş Başkanı, Belediye Meclis üyeleri ile kalabalık kitle, Atatürk parkına yürüdü. HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç; “İnsanlığa karşı işlenen bu vahşetin hesabı sorulacaktır” dedi.
PARKA YÜRÜDÜLER
HDP ile DBP’nin organize ettiği yürüyüşte Kobane’ye yapılan saldırı kınandı. HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, HDP-DBP yöneticileri ile partililerin aralarında bulunduğu kitle Belediye önünden Atatürk parkına yürüdü. “Batman Kobane’dir, Kobane Batman’dır” yazılı dövizlerin de açıldığı kitlesel basın açıklamasında ilk konuşmayı HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran; “Dün yine vahşette gördük ki; Kobane’de yapılan saldırıların kamera görüntüleri ortaya çıktı. Patlama esnasında kamera görüntüleri nasıl elde edildi? Diyarbakır mitingine yapılan saldırı yine aynı kişiler tarafından yapılmıştı. Bunlar nasıl sınırı geçiyorlar, ellerini kollarını sallaya sallaya gelip eylem yapıyorlar, Kobane’nin kalbinde eylem yapıyorlar? Buna Türkiye devleti nasıl izin veriyor? AKP hükümeti Ortadoğu’nda söz sahibi olmak için artık bu vahşi örgüte desteğini çekmelidir” dedi.



“VAHŞETİN HESABI SORULACAK”
Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın ardından konuşan HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç, Kobane’deki saldırıların AK Parti’nin DAİŞ’i örgütlenmesi, koruması ve lojistik desteğiyle gerçekleştirildiğini ileri sürüldü. Karaağaç, şöyle konuştu; “Tarihi Kobane direnişi ve zaferinin ardından gelen 7 Haziran seçim zaferi ve Gre Spi zaferinin hazmedilmemesinden dolayı AK Parti’nin özellikle başlattığı bir intikam hareketidir. Mutlaka insanlığa karşı işlenen bu vahşetlerin hesabı sorulacaktır. O gün geldiğinde bu karanlık çetelere doğrudan ve dolaylı destek veren herkes insanlığa karşı suç işlemekten ötürü halka hesap vereceklerdir.”

Editör: TE Bilişim