**Batman Üniversitesi’nde 7 Aralık’ta İslami İlimler Fakültesi öğrencilerine yönelik ‘kıyafet’ uygulaması yazışmaların sosyal medyada paylaşılması, dikkatleri üniversite yönetimine çevirdi. Rektör Aydın Durmuş’un imzasıyla paylaşılan yazışmada pardösülü, peçeli ve gözlüklü halde, kimliği net olarak anlaşılamayan öğrencilere YÖK’ün kılık-kıyafet yönetmeliğinin uygulanma kararı, büyük tepki topladı. Yüzlerce sosyal medya hesabından ‘28 Şubat, Batman’a geri döndü’ paylaşımı yapıldı.

** Tepkilerin ardından açıklama yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş: “Kendilerinin tezgâhlayarak yazdıkları yazıyı, sanki Üniversitemiz başörtüsü bildirisi yayınlamış gibi öğrencilere ve basına servis etmişlerdir” dedi.

YAZIŞMA SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI
Önceki akşam sosyal medya üzerinden Batman Üniversitesi’ndeki ‘kıyafet’ uygulaması yazışmasının paylaşılmasıyla gözler üniversiteye çevrildi. Yüzlerce sosyal medya hesabından Rektör Aydın Durmuş imzalı yazışmada üniversitenin Batı Raman Kampüsü'nde günün değişik saatlerinde ve farklı mekanlarda tamamıyla kapalı, pardösülü, peçeli ve gözlüklü halde, kimliği net olarak anlaşılamayan öğrencilere çok sayıda kişinin şahit olduğu ve bu durumun endişe ve tedirginliğe yol açtığı belirtildi. Yazıda bu tür giyim tarzı için çözümün tespiti ve ilgili mercilerce ve Dekanlığa bilgi verilmesinin talep edildiği belirtildi. Rektör Durmuş imzalı yazının sonunda ise şöyle denildi: “Bahse konu öğrenciler, Dekanlığınıza bağlı bölümlerde öğrenim gören öğrenciler olduğundan, Dekanlığınızca, 'Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ kapsamında gerekli işlemlerin yapılmasını hususunda gereğini rica ederim.” Üniversitedeki bu yazışmanın sosyal medya hesaplarından paylaşılmasının ardından ‘28 Şubat, Batman’a geri döndü’ yorumları yapıldı.

REKTÖR’DEN AÇIKLAMA
Tepkilerin büyümesinin ardından Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, önce akşam saatlerinde yazılı, ardından da dün sabah videolu açıklamada bulundu. Durmuş, şunları söyledi: “Üniversitemize bir kara leke daha sürülmek istenmiştir. İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı tarafından 01.12.2017 tarihinde Üniversitemiz Rektörlüğü muhatap alınarak yazılan yazıda; peçeli ve gözlüklü, bayan olup olmadıkları belli olmayan ve kimlikleri net anlaşılamayan kişilerin olduğu ve güvenlik açısından tedirginlik yaratıldığı ifade edilmiş, söz konusu yazıya cevaben de 07.12.2017 tarihli Rektörlüğümüz yazısında; böyle kişiler varsa Dekanlığın sorumluluğunda olduğu hatırlatılarak, ‘Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ kapsamında gerekli işlemlerin yapılması ifade edilmiştir. Ayrıca peçe ile üniversiteye gelen öğrenciler var ise bayan güvenlik görevlileri tarafından özel bir alanda yüzüne bakılıp, kontrol yapılmasının uygun olacağı Dekanlığa sözlü olarak iletilmiştir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim