**Batman Belediyesi ile Batman Valiliği’nin organize ettiği ‘Batman 4. Kitap Fuarı’ yarın açılıyor. Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, kitap fuarının diğer etkinliklerden farklı oluğunu belirtti ve ekledi; “Genç-yaşlı herkesi fuara bekliyoruz.”

100 YAYIN EVİ FUARDA
Pandemi nedeniyle iki yıl ara verilen Batman kitap fuarının bu yıl 4.’sü yapılacak. Daha önce çadırda yapılan fuarda bu yıl format değişti. Yayınevleri ahşaptan stantlar kurdu. Valilik binası önündeki Avukat Zekeriya Aydın caddesinde saat 14.00’te açılacak ve bölgenin en kapsamlı kitap fuarına 100’ün üzerinde yayın evi ve 60 yazar vatandaşlarla buluşacak. İmza günleri ve söyleşilerin de yer alacağı fuar 12 gün açık kalacak. Fuar 08.30-21.00 saatleri arasında açık kalacak. Bu arada fuar süresince edebiyat dünyasının önemli isimleri ve kahramanlarının canlandırılacağı interaktif tiyatro gösterileri düzenlenecek ve alanda çocuklar için oyun çadırı yer alacak. Öğrenciler, fuara otobüslerle ücretsiz getirilecek.

ÖĞRENCİLERE 800 BİN TL’LİK HEDİYE ÇEKİ
27 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan fuar öncesi Vali Hulusi Şahin, toplantı gerçekleştirip alanda incelemelerde bulundu. Genç ve yaşlı herkesi fuara davet eden Vali Şahin; “Kitap fuarını Valilik ve Belediye birlikte yapıyoruz. Fuar süresince pandemi tedbirleri uygulanacak, girişlerde HES kodu sorgulaması yapılacak. Aşı olan vatandaşlarımız fuarı ziyaret edebilecek. Bütün vatandaşlarımızı ve kitapseverleri 27 Ekim’de başlayıp, 12 gün sürecek olan Batman Kitap Fuarı’na bekliyoruz. Öğrencilerimizi kitapla buluşturuyoruz. Kendilerine hediye çekleri veriyoruz. Geçen kitap fuarında 450 bin lira değerinde hediye çeki dağıtmıştık. Bu yıl 800 bin lira değerinde hediye çeki dağıtacağız. Öğrencilerimiz aldıkları bu hediye çekleri ile beğendikleri kitapları alabilecekler. Amacımız okuyan bir gençlik ve okuyan bir nesil üretmektir” dedi.

Editör: TE Bilişim