** Fernas Gıda A.Ş. bünyesindeki meyve suyu imalat tesisleri ve Batman-Siirt il sınırındaki bahçeden yetişen ürünler, Ortadoğu ağırlıklı birçok ülkeye ihraç ediliyor. Organite ve Kani Meyve sularını Libya, Gana ve Togo Cumhuriyeti’ne ihracat yapan Fernas Gıda’nın meyve suyu tesislerinde günde 300 ton meyve suyu, 50 ton da konsantre üretimi yapılıyor. 

** 20 Ton böğürtleni de Avrupa ülkelerine ihraç eden Fernas Gıda, elma hasadına da başladı. Nar ve böğürtlen gibi ürünleri stoklayan Fernas, geçen yıl Rusya’ya 1300 ton elmayı ihraç etmişti. 45 Ton böğürtleni de şoklayan Fernas Gıda, Batman ürününü birçok ülkeyle buluşturuyor.

BATMAN MARKASI HER YERDE
Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu modern meyve suyu imalat tesisiyle marklaşan Organite ve Kani marka meyve sularını iç piyasanın yanı sıra yurt dışına da pazarlayan Fernas Gıda’nın ürünleri adeta kapışılıyor. 60 Personelle üç vardiya halinde çalışan OSB’deki meyve suyu imalatı tesisi, günde 300 ton meyve suyu, 50 ton da konsantre imal ediyor. Meyve suyu imalat tesisi yetkilileri: “Bu yıl iç piyasada İstanbul başta olmak üzere Adana, Gaziantep, Tokat, Kahramanmaraş, Erzurum, Antalya, Malatya ve Diyarbakır gibi birçok il’e meyve sularını gönderdik. Ürünlere ciddi bir talep var. Vişne, elma, nar, üzüm ve siyah havuçtan konsantre yapıyoruz” dediler.

45 TON BÖĞÜRTLEN ŞOKLANIYOR
Böğürtlen hasadının sonuna yaklaştıklarını belirten Fernas Gıda A.Ş. yetkilileri: “Mayıs ayında İngiltere başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesine 20 ton civarında böğürtlen ihracatı yapıldı. Şimdi de 45 ton böğürtleni şokluyoruz. Böğürtlenin yanı sıra bahçede hasadına başladığımız elmaları da şokluyoruz. Bu ürünleri 8 ay süreyle soğuk hava deposunda tutacağız. 5500 Ton kapasiteli depolarımız var. Geçen yıl Rusya’ya 1300 ton elma satışımız olmuştu. Libya, Gana, Irak ve Togo Cumhuriyeti’ne ürünlerimizi gönderdik. Bu yıl da elma talepleri için şimdiden kolları sıvadık. Birçok ülke ürünlerimize ilgi gösteriyoruz” diye konuştular. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim