**Geçen hafta TOKİ yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerinin olumlu geçtiğini belirten Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen: “Batman’a kısa vadede 3000, uzun vadede ise 8000 konut planlanıyor. TOKİ yeni projelerine pilot İl seçtiği Batman’dan başlıyor” dedi.

240 DÖNÜMLÜK ARSA TOKİ’DE

Geçen hafta Emekliler Derneği’nin Başkanlar Kurulu toplantısına katılan Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, TOKİ yetkilileri ile bir araya geldi. TOKİ finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, Proje Daire Başkanı Dursun Öztürk ve Proje Planlama Daire Başkanı Ayşe Süren’le Batman’a yeni yapılacak 2. Etap konut projesini masaya yatırdıklarını belirten Başkan Ekmen, “240 dönümlük arsayı TOKİ’ye teslim ettik. Yeni konutların yapılacağı alan bir kez daha gözden geçirildi. TOKİ’nin programında kısa vadede 3000, uzun vadede ise 8000 konutun yapımı planlanıyor” diye konuştu.



BATMAN PİLOT İL

Batman’ın Toplu Konut İdaresi’nin projelerinde pilot il olduğunu da anımsatan Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, “İlk etaptaki 1472 konutun referansımız olduğunu TOKİ yetkililerine de açıkladık. Başbakan Ahmet Davutoğlu Batman’daki projemizi örnek göstermişti. Şimdi de 2. etap proje için kolları sıvadık. Bu yıl ihalesinin yapılacağı ve temelinin atılmasını beklediğimiz projeye üyelerimizin büyük bir talebi var. Önceki projemizi beğenen üyelerimize yeni konutlar kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim