*Okulların açılmasına sayılı günler kaldı ancak, Batman’daki kırtasiyecilerde beklenen hareketlilik oluşmadı. Esnaflar zincir marketlerden şikayetçi olurken, çocuklarını okula göndermeye hazırlanan aileler ise kırtasiye malzemelerinin pahallılığından yakınıyor.

KIRTASİYECİLERDE HAREKETLİLİK YOK
6 Eylül’de ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretim başlayacak.  Öğretmenler çocukların derste kullanacağı materyalleri liste halinde velilere ulaştırılmaya başladı. Ancak Batman’daki kırtasiyecilerde beklenen hareketlilik yok. Kırtasiyeci esnafı adeta sinek avlıyor. Kentte şubeleri bulunan zincir marketle, defter, kalem, boya kalemi ve diğer kırtasiye malzemelerini içeren haftadan getirip satışa sundu. ‘Ucuzluk’ sloganıyla zincir marketlerin yolunu tutan veliler, okulların açılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen henüz kırtasiyelere uğramadı.

KIRTASİYECİLER DERTLİ
Batman’daki bazı kırtasiyeciler, okulların açılacağı Pazartesi gününden itibaren alışverişin hareketlenmesini beklediklerini belirttiler.  Boya, defter, kalem, kalem traş ve boya kalemi vb. gibi malzemeleri zincir marketlerden temin eden bazı veliler, fiyatların pahallılığından yakınıyor. Zincir marketlerden yakınan bazı kırtasiyeciler, şunları söylediler: “Vatandaş şu an zincir marketlerde alışveriş yapıyor. Okul açıldıktan sonra eksiklerini bizden tamamlayacaklar. Vatandaşlar buralarda malzemenin daha ucuz olduğunu düşünüyor ama fazla bir fark yok.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim