**Çifte doktora yapan ekonomist HDP Milletvekili aday adayı Ramazan Tunç, bölgedeki ekonominin geliştirilmesinin gerektiğine dikkat çekti; “Demokratik ulus yolunda ekonominin sömürülmesine itiraz eden bir yapıyla ‘Yeni ekonomi’ ile üretkenliği ve bereketi artıran bir ekonomi yaratmak gerekiyor.”


“HDP HALKIN GÜR SESİ OLACAK”
Halkların Demokratik Partisi’nin 7 Haziran seçimlerinin ardından TBMM’de halkın gür sesi olacağını belirten Milletvekili aday adayı Ramazan Tunç, Diyarbakır ve Batman illerinin öncelikli tercihi olduğunu belirtti. Çözüm bekleyen sorunların başında barış sürecinin geldiğini ifade eden Tunç; “Bu topraklarda barışı ebedi kılmak, halkımızı layık olduğu yaşam standardına kavuşturmak, emek veren, alın teri dökenin hakkını savunmak, ekolojik bir yaşam için ve halkımızın gür sesi olacak HDP'nin Mecliste yüksek temsilinin çok önemli olduğu için tüm kesimlerin görev ve sorumluluk alması gerekiyor” dedi.

YEREL’DE EKONOMİ
Ekonomist aday adayı Tunç, şöyle devam etti; “Bu süreçte sorumluluk alıp barış sürecine ve Kürt meselesine daha fazla katkıda bulunmak amacıyla 7 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinden HDP'den Diyarbakır ve Batman için milletvekilli aday adayı oldum. Bölge ekonomisinin özellikle de kırsal ekonominin daha da geliştirilmesi gerekiyor. Demokratik ulus yolunda ekonominin sömürülmesine itiraz eden bir yapı ve ‘Yeni ekonomi’ ile üretkenliği ve bereketi artıran bir ekonomi yaratmak kaçınılmaz olmuştur.”

MEZOPOTAMYA VAKFI KURUCULARINDAN
2013 yılında Özel Üniversiteyi kuracak Mezopotamya Vakfının kuruluşunda bulunan Tunç, Türkiye’de Kürtçe eğitim verecek ilk üniversitenin fikir babalığını yaparak Üniversitenin örgütlenip yayılmasında etkin rol aldı. Komşu il Diyarbakır’daki yoksul kesimlerin istihdam edilebilmesi için AB destekli çalışmalarda bulunan ekonomist Tunç, Kurdî-Kurmancî Türkçe, İngilizce ve Almanca dillerini biliyor. 
Editör: TE Bilişim