** Cumhuriyet mahallesi 1504 sokakta 10 Ocak 2018’de evlerinde ölü bulunan Afgan Ekrem Şah ile engelli oğlunun katilleri olduğu tespit edilen Afganlı S. Adil Hüseyin ile oğlu ‘kırmızı bültenle’ aranıyor. İran’da izlerine rastlandığı bildirilen katil zanlılarının Türkiye’ye getirilmesi için çalışmalar başlatıldı.

ESRARENGİZ OLAY ÇÖZÜLDÜ
Batman’ın Cumhuriyet mahallesi 1504 sokakta 2 ve 4 no’lu evlerde ayrı ayrı yerlerde Ocak ayının ilk haftasında cesetleri bulunan Afanistan uyruklu baba ile engelli oğlunun cinayetinin zanlıları Afgan baba ile oğlu olarak belirlendi. Batman Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Masası ekiplerinin aylardır üzerinde çalıştıkları cinayetin zanlıları tespit edildi. 48 Yaşındaki Ekrem Şah ile 11 yaşındaki oğlu İ. Şah'ın geçen yılın son aylarında öldürüldüğü otopsi raporuyla tespit edilmişti.

İZLERİNE İRAN'DA RASTLANILDI
Cinayeti işledikten sonra 1504 sokakta oturan komşularına ‘Akrabalarıma ziyaretine gidiyorum’ diyen Afgan A. Adil Hüseyin ile Cumhuriyet ilkokulundaki okuyan 12 yaşındaki İ. Adil, kayıplara karışmıştı. Oturdukları evlerinin kapılarını kilitleyip iz kaybettiren baba ile oğlunun izini bulmak için polis çok yönlü araştırma başlattı. Karaman’a yerleşen Afgan bazı ailelere de ulaşan polis, katil zanlısının olduğu ileri sürülen İ. Adil Hüseyin ile oğlunun İran'a kaçtığını belirledi ve katil zanlılarının teslim edilmeleri için bir dizi girişim başlatıldı. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim