** 343. ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ eylemini gerçekleştiren İHD Batman Şubesi, taleplerini yineledi ve çatışmaları sürece dikkat çekti. Açıklamayı okuyan İHD yöneticisi Nail Çiçeklidal: “Kirli savaşı durduralım” dedi.

 

 

 

SİNCAR VE KILIÇ ANILDI
Her hafta olduğu gibi İHD Batman Şubesi’nin basın açıklaması Gülistan caddesinde yapıldı. İHD yöneticileri, barış anneleri ve kayıp yakınlarının katıldığı açıklamaya HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran da destek verdi. Açıklamada 22 yıl önce silahlı saldırı sonucu öldürülen Mehmet Sincar, Hikmet Kılıç ve Habip Kılıç da anıldı. Açıklamayı okuyan İHD yöneticisi Nail Çiçeklidal, son sürece dikkat çekti. Açıklamada: “Geçtiğimiz günlerde Şırnak ili Cizre ilçesi’nde İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV ) heyeti tarafından yapılan inceleme sonucunda kamuoyuyla da paylaşılan rapordaki tespitlere göre çatışmaların ardından 2’si çocuk 4 sivilin hayatını kaybetmesi, yine çatışmaların sivil yaşam alanlarında sivillerin hayatını hiçe sayacak şekilde gerçekleşiyor olması gelinen noktanın ne denli vahim olduğunu bizlere göstermektedir. Hakeza 1Eylül Dünya Barış Günü ilimizde meydana gelen çatışma ve çatışma ardından yaşanan hak ihlalleri biz insan hakları aktivistlerini derinden yaralamıştır” denildi.

 

“ÇOCUKLAR SAVAŞIN TARAFI OLMAMALI”
Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Bizler insan hakları savunucuları, kayıp yakınları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve en önemlisi barışın savunucusu ve takipçileri olarak sön dönemde Cizre, Silopi, Batman, Dersim, Nusaybin ve bölgenin bir çok yerinde yaşanan derin insan hakları ihlallerinden, sivil, asker, polis ve gerilla kayıplarından duyduğumuz derin endişeyi ve üzüntüyü bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyor; insan yaşamına kasteden bütün girişimleri şiddetle kınıyoruz. Buradan bir kez daha tüm kamuoyuna seslenmeyi vicdani bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu ülkede gönlü barıştan yana olanlar gelin hep birlikte bu kirli savaşı durduralım. Çocuklarımızın bu savaşın tarafı ve kurbanı olmasına daha fazla müsaade etmeyelim. Ayrıca içinde bulunduğumuz çatışmalı durumun daha da ağırlaşmadan tarafları bir kez daha sağduyuya davet ediyoruz. Hiçbir şey insan yaşamından daha kutsal değildir.”

Editör: TE Bilişim