**Canlı kalkanlarla birlikte 26 gün süreyle tutuklu kalan Demokratik Bölgeler Partisi Batman İl Eş Başkanı Mehmet Candemir, Kırıkkale Cezaevinde 10 görevli tarafından darp edildiğini söyledi.

**Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu belirten Candemir, “Cezaevindeki 10 görevli soyunmamızı istedi. Karşı çıkınca darp edildim. Vücudumdaki yaraları avukatım da gördü” dedi.

CEZAEVİNDE KÖTÜ MUAMELE
Canlı kalkanlar arasında yer alan DBP Batman İl Eş Başkanı Mehmet Candemir, 6 Ekim 2015 tarihinde Batman M Tipi Cezavinden, Kırıkkale Cezaevine nakledildikleri sırada karşılaştığı ilginç uygulamalara dikkat çekti. Aralarında Beşiri Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Öztürk’ün de bulunduğu gruba hakarete varan sözlerin Kırıkkale cezaevindeki görevliler tarafından söylendiğini ileri süren Eş Başkan Candemir, “Beni arama odasına alan O görevliler, soyunmamı istedi. Batman Cezaevinden geldiğimizi, yolda pek çok cezaevine uğradığımızı, neden arama yapıldığını ve çıplak arama yapılmasına karşı olduğumu söyledim. Bu hareketin insanlık onuruyla bağdaşmayacağını ifade ettim. Genelgede ince bir aramadan geçirileceği yazılıyordu. Ben, O görevlilere, tamamen ‘çıplak olacak’ şeklinde aranmasına karşı olduğumu söyleyince üzerime çöktüler. Ellerim ve ayaklarımı tutup elbiselerimi çıkardılar” diye konuştu.

“DARP EDİLDİM”
Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulanan Candemir, şöyle konuştu; “Arama sırasında görevlilerce darp edildim. Sol yanağım, çenemde morluk, sağ yanağım ve başımın pek çok bölgesinde şişlik oluştu. Yaralarım bir hafta sonra iyileşti. Cezaevinde kurum doktoruna herhangi bir şikayette bulunmadım, çünkü yaşananlara tepki göstermek istedim. Beni darp ettikleri sırada o görevliler hakarete varan sözler sarf ettiler. Bende ‘kahrolsun işkence’ şeklinde slogan attım. Kötü muameleyle karşılaştığım görevlilerin isimlerini bilmiyorum, fotoğraflarını görsem tanıyabilirim. Şikayetimin nedeni başıma gelenlerin başkasının başına gelmemesi içindir. Avukatım Leyla Orak, cezaevinde ziyaretime gelince vücudumdaki yaraların bir kısmını görmüştü. O görevlilerden davacıyım.”

Editör: TE Bilişim