** Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Yeni Zelanda Christchurch kentinde iki camiye düzenlenen saldırıda 49 kişinin yaşamını yitirmesine, 48 kişinin de yaralanmasına yol açan saldırıları kınadı. Su parkındaki basın açıklamasına AK Parti ve HDP Batman Belediye Başkan adayları da destek verdi.

CAMİ’DE GIYABİ CENAZE NAMAZI
Yeni Zelanda’da iki camiye düzenlenen saldırıya Batman’dan tepki yağdı. Gültepe Mahallesindeki camide Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılan kalabalık kitle, daha sonra Su Parkında Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu’nun düzenlediği kitlesel basın açıklamasına katıldı. Ak Parti Batman Belediye Başkan adayı Murat Güneştekin, HDP Batman Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Demir ile bazı STK temsilcilerinin de katıldığı basın açıklamasını Özgür-Der Şube Başkanı Ramazan Çelikal okudu. Çelikal, şunları kaydetti: “Dünyada uzunca bir süredir yükselişi seyredilen ve hatta teşvik edilen İslam düşmanlığı bu saldırıyla bireysel taciz çizgisini geçerek toplu katliam boyutuna ulaşmıştır. Dünya egemenlerince beslenen ve bu düşmanlığın vardığı noktaları artık hepimiz apaçık görmekteyiz. Bu acıların ümmetin birbiriyle uğraşıp gücünü tüketmesi körlüğünden uzaklaşmasına vesile olmasını diliyoruz.”

“YEKVÜCUT OLMALIYIZ”
Çelikal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün İslam ümmeti üzerinde oynanan satrancın ne boyutlara vardığının bilincinde olmamız ve zulme, tuğyana karşı dinamizmimizi korumamız kaçınılmazdır. Bu açıdan duyarlılığımızı korumalı ve güçlendirmeliyiz. Gevşeklik gösterirsek Allah’ın yardımını umamaz hale geliriz. Şer güçler ittifak halinde. İslam beldelerine saldırmaktadırlar. Eğer bizler bu saldırılara karşı yek vücut olup direnmezsek şeytanın hilesine boyun eğmiş oluruz. Yeni Zelanda’da Nur camisine ve orada ibadet etmekte olan Müslümanlara yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” Açıklamanın ardından kalabalık sessizce dağıldı. Öte yandan Batman Müftülüğü’nün Yeni Zelanda’daki saldırısına yönelik tepki mesajı da Cuma hutbesinde okundu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim