** Hafta sonu yaşanan olayla Batman’ın bir daha eski günlere dönmemesi yönünde her kesimin duyarlı davrandığını ifade eden Vali Yılmaz Arslan; “Bir daha o kötü günler gelmeyecek. Çünkü halk, huzuru buldu. Ziyaretime gelen herkese bunu açık yüreklilikle ifade ettim” dedi.


TALİHSİZ BİR OLAY…”
Yaklaşık bir yıldır görev yaptığı Batman’da geçen hafta işlenen Özcan Temel cinayetinin çözülmesi için ekiplerin gece-gündüz çalıştığını söyleyen Vali Yılmaz Arslan; “Her şeyden önce kimse bu vakayla umutsuzluğa kapılmasın. Olay açıklığa kavuşacak. Ziyaretime gelen Milletvekili sayın Ayla Akat Ata, Demokrasi Platformu üyeleri ve diğer taraflara açık yüreklilikle ifade ettim. Bu olay tüm yönleriyle araştırılıyor. Elbette Batman için talihsiz bir olaydı ama artık o olayla her şey bitti denilemez” diye konuştu.


ESKİ GÜNLERE DÖNMEYECEĞİZ”
Huzuru yakalayan Batman’ın artık yatırımlarla gündeme geldiğini belirten Vali Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Elbette bir gencin cinayete kurban gitmesi herkesi üzmüştür. Bu olay, bazı kesimleri de ürkütmüş olabilir. Ancak sağduyuyu elden bırakmamak gerek. Bazı çevrelerin tekrar 90’lı yıllara dönecekmişiz gibi bir yaklaşım içinde olması yanlıştır. Eski günlere kesinlikle dönmeyeceğiz. Halk da üzerine düşeni yapıp, ‘artık biz eski günleri istemiyoruz’ demelidir.”


LOKAL BİR VAKA”

28 Yaşındaki evli ve iki çocuk babası Özcan Temel’in cinayete kurban gitmesinin lokal bir vaka olduğuna da dikkat çeken Vali Arslan; “Ekiplerimiz bu olayı aydınlatmaya yönelik olağanüstü bir çaba içindedir. Bütün ayrıntılar titizlikle inceleniyor. Batmanlılar rahat olsun, bu olay aydınlanacak” dedi. Bu arada günboyu kendisini ziyaret eden STK temsilcileri ile bazı politikacılarla görüş alışverişinde bulunan Vali Arslan, Batmanlıların olaylara sağduyulu yaklaşmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim