** Aralıklarla ilçe ziyaretlerini sürdüren Vali Ahmet Deniz, en büyük ilçe Kozluk’ta incelemelerde bulundu. Esnaf ve yurttaşlarla bir araya gelen Vali Deniz: “Anadolu, farklıklarıyla ve çeşitliliğiyle zengin bir coğrafyadır. Kimse bizi birbirimize düşüremez” dedi.

KOZLUK’A ÇIKARMA
Batman Valisi Ahmet Deniz, Kozluk ilçesini ziyaret ederek  kamu yatırımlarında incelemelerde bulundu. Ziyarette Vali Deniz’e, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci ve kurumların yöneticileri eşlik etti. Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk, Belediye Başkanı M. Veysi Işık ve diğer yöneticiler tarafından karşılanan Vali Deniz, Kaymakam Aktürk’ten ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili brifing aldı. Daha sonra çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet eden Vali Deniz: “Anadolu, farklıklarıyla ve çeşitliliğiyle zengin bir coğrafyadır. Bizi biz yapan bu değerlerimizdir. Yunus Emre’nin, Mevlana’nın ve Hacı Bektaş-ı Veli’nin sevgi tohumlarının atıldığı, yeşerdiği ve gönül köprülerinin atıldığı bir coğrafyadır. Kimse bizi birbirimize düşüremez. FETÖ’yü, PKK’yı ve DAİŞ’i destekleyenler bunu anlayamazlar. Birlik ve beraberliğimiz onların tüm oyunlarını bozuyor” dedi.



YATIRIMLARI İNCELEDİ
Köylerin altyapı çalışmaları konusunda gerekli çalışmaların yapıldığını belirten vali Deniz, bu yıl köy yollarının büyük bir kısmını asfaltlandığını vurgulayarak, önümüzdeki yıl bütün köylerimiz asfaltta kavuşacaklarını ifade etti. Esnaf ziyaretinden sonra ilçe belediyesini ziyaret eden Vali Deniz, Belediye Başkanı Işık’tan yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Kamu kurum ziyaretlerinin ardından Vali Deniz, ilçede yapımı tamamlanan eğitim kurumları, yapımı devam eden ilçe Hükümet Konağı ve 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.



KORUCULARLA GÖRÜŞTÜ
Vali Deniz ve beraberindekiler daha sonra geçici köy korucularıyla bir araya geldi. Koruculara hitap eden Vali Deniz: “Son dönemlerde ülkemiz çok ciddi badireler atlattı. 15 Temmuz’da Ülkemiz FETÖ denen terör örgütü tarafından saldırıya uğradı. Ama bu örgüt milletimizin sağduyusu sayesinde bertaraf edildi. Onlar bertaraf edildi derken ipleri aynı yerde olan başka terör örgütleri olan PKK ve DAİŞ saldırıya geçti. Şunu herkes bilmeli ki, biz bin yıldır bu coğrafyada; Türk’üyle, Kürt’üyle,  Arap’ıyla, Çerkez’iyle, Alevi’siyle ve Sünni’siyle kardeşçe yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Bizdeki bu asil duruş devam ettiği müddetçe bir tek çakıl taşımızı dahi kimse alamaz. Hepimiz için dönem, yürekli ve cesaretli olma dönemidir. Yavuz Sultan Selim’in önemli bir sözü var; ‘ Cesaretle yaşamayan, esaretle yaşar.’ Cesaretli davranmazsan seni bir şekliye esarete mahkum ederler. Çünkü 1071, 1453 ve Çanakkale’yi unutmadılar. Bunun öcünün almanın peşindeler, ama başaramayacaklar” dedi.

Editör: TE Bilişim