**Bahar mevsimiyle birlikte sokakta çalışan çocuk sayısının arttığı Batman’da merkezi cadde ve kavşaklar, işportacı çocuklardan geçilmiyor. Kimi araç sürücülerine su, kimi ise gül satıyor.

ÇOCUKLARIN ÇİLESİ
Havaların ısınmasıyla birlikte Batman’ın cadde ve sokaklarda çalışan çocuk sayısında artış dikkat çekiyor. Turgut Özal Bulvarı güzergahındaki ışıkları mesken edinen ve çoğu Suriyeli çocukların olduğu sokak çocukları pet şişe sudan güle, mendilden kaleme kadar ne bulsa  satıyor. Araç sürücüleri başta olmak üzere kentin en yoğun caddesinden geçen yayalara günlük yevmiyeleri için geç saatlere kadar çalışan çocukların çilesi bitmiyor.


SICAK HAVALARDA ARTIŞ
Kış mevsimine göre bahar mevsimi ile yaz aylarında sokakta çalışan çocuk sayısında artışın olduğunu belirten güzergah sakinleri şöyle konuştular: “Kimi sığınmacı dileniyor kimi ise el avuç açmadan mendilden kaleme, gülden pet şişe suya varan eşyaları satıp ailesine katkıda bulunuyor. Daha önce bazı kurumların sokak çocuklarına yönelik projeleri vardı. Fakat o projelerin çoğu kağıt üzerinde kaldı. Özellikle sığınmacı ailelerin çocukların çoğu sabahın ilk ışıkları ile karanlık çökene kadar çalışmaları kentin gün yoksullaştığını gözler önüne seriyor.”

Editör: TE Bilişim