Bölgesel trenle uygun fiyatlarla yolculuk yapanlar tarihi DDY Garı’nın yolunu tutuyor. Batman-Diyarbakır arasında sefer yapan bölgesel trende günde 400 kişi yolculuk yaparken, Ankara seferi yapan ekspreste ise 15 güne kadar yer yok.

ÖĞRENCİLER İLGİ GÖSTERİYOR
Yaz mevsimi ile birlikte DDY Batman Garı, trenle yolculuk yapanların akınına uğruyor. Diğer mevsimlere göre tren yolculuğunun ikiye katlandığını söyleyen DDY Gar yetkilileri: “Okulların tatile girmesiyle birlikte birçok üniversiteli öğrenci, nostalji yolculuk için treni tercih ediyor. Ayrıca iş sezonu nedeniyle de garda hareketlilik yaşanıyor. Batman-Diyarbakır ve Kurtalan arasında çalışan bölgesel trende günde karşılıklı iki sefer yapılıyor. Ortalama 400 yolcu bu güzergahta yolculuk yapıyor” dediler.

EKSPRES TRENDE YER YOK
Haftanın 5 günü Batman’dan Ankara’ya sefer yapan ekspres trende de yolcu sayısı ikiye katlandı. 22 Saatte Ankara’ya ulaşan ekspres trende 15 Temmuz’a kadar yer olmadığına dikkat çekilirken, tatil döneminde eğitimci ve üniversiteli öğrencilerin çoğu yolculuğu trenle yapıyor. Bölgesel trene ilgi gösteren Batmanlılar, tarihi gardaki gişede zaman zaman kuyruk oluşturuyor. Bölgesel trende tam bilet ücreti 5.5 TL, diğer yaş grubundakilere 4.5 TL’ye düşünüyor. 22 Saatte Ankara’ya ulaşan tren bileti ise 61.50 TL. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim