‘Batman-Bursa gönül köprüsü’ ziyareti kapsamında Batman’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet yürüyüşü’nü değerlendirdi. Bakan Müezzinoğlu: “Keşke Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkede hukuk aracılığıyla adaletten yana durabilseydi” dedi.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ ZİYARETİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘Batman-Bursa gönül köprüsü’ kapsamında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte Batman’ı ziyaret etti. Müezzinoğlu ve konukları, Batman havalimanında Ak Parti Milletvekili Ataullah Hamidi, Vali Ahmet Deniz, Ak Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar ve partililer karşıladı. İlk ziyaretini Batman Valiliğine gerçekleştiren Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Türkiye Petrolleri Kristal Park’ta STK temsilcileriyle bir araya geldi.

“PROJEDE ÖNEMLİ DÖNÜŞLER ALDIK”
STK temsilcileriyle toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Mehmet Müezzinoğlu: “Geçen yıl batı illeri ile Güneydoğu’da bulunan illerimiz arasında gönül köprüsü projesini başlatmıştık. Gönül köprüsü projemizin amacı; kardeşlik değerleri anlamında birbirimiz tanıma-anlama, soruları sıkıntıları paylaşma anlamında, paylaşarak azaltma anlamında, geleceğe daha çok güvenle bakabilme anlamında çok önemli dönüşümleri aldık. Bu proje devam ediyor. Gönül köprüsü projesi nedeniyle Batman’dayız” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NU ELEŞTİRDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet yürüyüşünü’ de eleştiren Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: “Keşke Cumhuriyet Halk Partisi, özü itibarıyla hukuk devletinden yana olabilmeyi kuruluşundan bugüne başarmış olsaydı. Keşke, bu ülkede hukuk aracılığıyla adaletten yana durabilseydi. Bunun en bariz örneği; Ak Parti döneminden söyleyeyim. Ak Parti’ye kapatılma davası açıldığında kimseyi meydanlarda görmedik. Kimse milli iradenin hak ve hukuk adına ‘burada ne oluyor’ demedi. Hatta Ak Parti’nin kapatılmasında yarar var diye görüş belirttiler. 411 milletvekili bu ülkede başörtüsü zulmü ortadan kalksın dediği an, şu anda yürüyüş yapan Sayın Kılıçdaroğlu’nun imzasıyla Anayasa mahkemesine gidildi. Ülkenin huzurunu ve barışını zedeleyecek bir yanlışın içinde.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim