** Uzun süredir elektrik kesintilerinin yaşandığı Gültepe mahallesinde bazı vatandaşlar, DEDAŞ’a tepki amaçlı elektrik panolarını kilitledi, faturaları okutturmadı.


VATANDAŞIN TEPKİSİ
Özelleştirildikten Batman’ın tüm mahallelerinde her gün elektrik kesintisine giden DEDAŞ’a tepkiler büyüyor. Batman’ın modern mahallelerinden Gültepe’de elektrik kesintilerinden bıkan vatandaşlar, faturaları okutturmadı. Bina girişlerindeki elektrik panolarını asma kilitlerle kapan bazı yurttaşlar; “Yaklaşık iki aydır yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle evimizde oturamaz hale geldik. Bu sıkıntılara rağmen üstelik fatura ödüyoruz. DEDAŞ enerji vermiyor ki faturaları yatıralım. Biz de tepki amaçlı panoları kapattık. Sorun çözülmeyene kadar da panoları açmayacağız” diye yakındılar.


DEDAŞ; “KABLOLAR ZARAR GÖRDÜ”
DEDAŞ İl Müdürlüğü de Gültepe mahallesinde yaşanan kesintilerle ilgili açıklamada bulundu. Müdürlüğün açıklamasında şöyle denildi; “Karayolları Müdürlüğünün yürütmekte olduğu Gültepe köprülü kavşak çalışmaları sırasında yer altı kablolarımıza verilen zarar neticesinde Gültepe Mahallesi, Bölge Hastanesi, Karatay Bölgesi, DHMİ, Tılmerç Toki ve civarını besleyen 3 ana hattımızdan 2’si zarar görmüş ve bunun neticesinde bölgede tüm yük tek hattımız üzerinden taşınmıştır. Bu nedenle oluşan arızalarda alternatif hattımız olmamasından ötürü söz konusu bölgelerde uzun süreli kesintilere maruz kalınmış ve vatandaşlarımız mağdur olmuştur. Çalışmaların tamamlanması ile bölgede arızadan kaynaklı kesintilerin süresi asgari seviyeye indirilecektir.”

Editör: TE Bilişim