**Batman’ın çekirdeğini oluşturan İluh mahallesinin ‘köy’ statüsünde olduğu dönemlerde kerpiçten inşa edilen ve damı teneke olan eğitim yuvasının yerine şimdilerde 20’şer derslikli iki modern okul binası yapıldı.

“İLUH’UN ADI YAŞATILACAK”
Batman’ı var eden İluh tepesindeki mahalle, yıllar sonra modern eğitim yuvasına kavuştu. 1937 ila 1958 yılları arasında İluh köyüne hizmet veren, kerpiçten inşa edilen ve teneke damlı olan İluh İlkokulunun yerine şimdilerde 5’er katlı iki modern eğitim binası kazandırıldı. İluh Mahalle muhtarı Mehmet Bars, yıllar sonra İluh mahallesinin okulla buluşmasının sevincini yaşadıklarını söyledi. Ana anaokulu, ilkokul ve ortaokulun bir arada olacağı yeni eğitim yuvasının hizmete açılması için gün saydıklarını belirten Muhtar Bars: “Tam 82 yıl önce Batman’ın olmadığı dönemlerde adı İluh İlkokulu olan bu eğitim yuvasına aynı ismin verilecek olması bizleri mutlu edecek” dedi.

O ÖĞRENCİLERDEN BİRİ YAŞIYOR
1940’lı Yıllarda henüz ‘köy’ statüsünde olan şimdiki İluh mahallesinin eski Jandarma ile 10 Nisan polis karakolu arasındaki boşlukta kerpiçten inşa edilen eğitim yuvasında eğitimlerini sürdüren öğrencilerden Muhittin Akın yaşamını sürdürürken, diğer öğrencilerin tamamı yaşama veda etti. Fotoğraftaki karede son sırada yer alan Batman’ın eski esnaflarından H. Emin Gür ise geçen yıl hayatta veda etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim