* 40 Yıldır Batman’ın 2’nci Caddesi’nde giyim mağazası olan 66 yaşındaki Faysal Altan, önceki gece evine gitmek istediği sırada özel bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Aynı güzergahta 15 gün önce de Koçero’nun oğlu Nuri Kilit de trafik kazasında yaşamını yitirmişti.

KENTİN ÖRNEK ESNAFIYDI…
Son günlerde kaza güzergahına dönüşen Batman-Siirt çevre yolu güzergahı önceki akşam da can aldı. Evine gitmek isteyen Batman’ın eski giyimci esnaflarından 66 yaşındaki Faysal Altan, özel bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kaza önceki akşam 21.00 sıralarında Özel bir hastane önündeki yaya geçidinde meydana geldi. Batman’ın 2’nci Caddesi’nde 40 yılı aşkındır giyim mağazası işletmeciliği yapan 8 çocuk babası 66 yaşındaki Faysal Altan’a, sürücüsünün ismi ve plakası tespit edilmeyen özel bir otomobil feci şekilde çarptı. Kazanın meydana geldiği özel hastanenin önündeki yaya geçidinden özel hastanenin acil servise kaldırılan Altan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

KOÇERO’NUN OĞLU DA AYNI GÜZERGAHTA
HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Batman’da giyim sektöründe 40 yıldır hizmet veren örnek esnaflardan Altan, Aydınkonak Mahallesi’ndeki mezarlıkta sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. 15 Eylül 2022 tarihinde aynı güzergahta 2005 yılında ‘Türkiye Şoförler Odası’ ile ‘Özel bir firma’ tarafından eski eşkıya Koçero’nun 63 yaşındaki oğlu Nuri Kilit yönetimindeki otomobilin başka bir araçla çarpışması sonucu hayatını kaybetmişti. 2005 Yılında TEMSA’nın düzenlediği ‘Ayın Kaptan Şoförü’ yarışmasında Türkiye birincisi olan Batmanlı Kilit’e verilen plakette; “Şehirlerarası yollarda yıllardır en sevdiklerimizi güvenerek emanet ettiğimiz sayın M. Nuri Kilit’e teşekkürlerimizle” denilmişti. Kilit yıllarca görev yaptığı otobüs firmasında ‘Batman’ın gururu’ sürücü unvanını da almıştı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim