** Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Hedekoğlu, kenti ikiye bölen DDY raylarının, Batman için bir fırsat olduğunu belirterek: “Batman’da trafik sorununun tek çözümü DDY raylarının kullanılması. Bu raylardan faydalanarak raylı sistemi hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

“TRAFİĞİ RAHATLATACAK”
Batman Belediyesi, kent ulaşımını rahatlatmak için ‘hafif raylı’ ulaşım sistemini hayata geçirmek istiyor. Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Hedekoğlu, projenin hazırlık aşamasında olduğunu belirterek: “Bir dönemler DDY raylarının şehir dışına çıkartılması için kampanyalar bile yapıldı. Ancak şehri ikiye bölen raylardan ulaşımı rahatlatmak için faydalanmak istiyoruz. Projemiz hazırlık aşamasında. Kentin tüm dinamiklerinden bu projenin hayata geçirilmesi için destek bekliyoruz. Örneğin Adana’da hafif raylı sistem sıfırdan yapıldı. Orada yaklaşık 1 Milyar dolara mal olmasına rağmen beklenen ilgi olmadı. Batman’da ise az bir maliyetle proje gerçekleştirilebilecek. Bunun için DDY Malatya Bölge Müdürlüğünden randevu talebinde bulunduk, bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

AKILLI DURAKLARLAR GELİYOR
Başkan Yardımcısı Hedekoğlu, kent içi ulaşımına yönelik yeni projeleri de hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 2’si körüklü 10 otobüsü daha vatandaşların hizmetine sunduklarını ifade eden Hedekoğlu, şöyle devam etti: “Yeni otobüslerin devreye girmesiyle birlikte araçlardaki kart okuma cihazlarını değiştireceğiz. Örnek olarak belirli noktalara akıllı durak yapacağız. Durakta otobüs bekleyenin kaç dakika sonra otobüsün geleceğini ekrana yansıtacağız. Daha sonra bu sistemi geliştireceğiz. Bu projenin yüzde 80’inin randıman vermesini hedefliyoruz. Yeni yılda öğrenciler için başlattığımız indirimli taşımacılık da büyük ilgi görüyor. Aylık abonmanlık sistemini oturması için çalışıyoruz. Ocak ayının başından itibaren 13 bin yolcu taşıdık.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim