** Batmanlı keklik yetiştiricileri, Suriye ve Irak’ın Şengal bölgesinden gelen keklikleri evcilleştiriyor. Adedi 2 ila 4 bin TL arasında alıcı bulan keklikleri evcilleştirdikten sonra doğaya bırakan Hasan Akar, işyerine ‘Keklik etiyle değil, ötüşüyle güzeldir’ tabelası astı.

KEKLİK SEVGİSİ BİR BAŞKA
İç savaşın devam ettiği Suriye ile Şengal bölgesinden Batman’ın da aralarında bulunduğu bölgeye gelen yabani keklikler, 2 ila 4 bin TL arasında alıcı buluyor. Batman’da 3 bine yakın keklik yetiştiricisinin olduğunu belirten 43 yaşındaki Sabahattin Orhan: “Sigarayı bırakırım ama keklikten asla vazgeçmem. Keklik sevgisi bir başkadır. Onların sesini duyduğumda günün stresini atıyorum. Özellikle Suriye, Irak ve İran’dan gelen kekliklerin ötüşü beni rahatlatıyor” dedi.


ANLAMLI MESAJ
Batman’ın 1. Caddesindeki işyerine ‘Keklik etiyle değil, ötüşüyle güzeldir’ tabelası astıran 58 yaşındaki Hasan Akar, şöyle konuştu: “Suriye ve Irak’tan kekliklerin gelişiyle Batman’da keklik yetiştirenlerin sayısında artış oldu. Evcilleştirdiğimiz keklikleri daha sonra doğaya bırakıyoruz. Komşu ülkelerdeki iç savaştan kanatlı hayvanlar da etkilendi. Sınırdan gelen keklikleri çiftleştirip, daha sonra doğaya bırakıyoruz. 50 TL’den 4 Bin TL’ye kadar keklikler var.”

Editör: TE Bilişim