*Uluslararası sanatçı Ahmet Güneştekin, Batman’da kuracağı Çağdaş Sanatlar Müzesi’nin Vakıf çalışmalarını sonuçlandırırken, 29 Mayıs 2021 tarihinde Diyarbakır Keçiburcu’nda açacağı serginin hazırlıklarını Pandemi’ye rağmen aksatmadı.

*Komşu Diyarbakır’daki sergi için de yurtdışındaki diğer sergiler gibi heyecanlandığını belirten Güneştekin; “Keçiburcu’nda açacağım serginin de diğerleri gibi bir tekliliği ve söyleyeceği şeyleri olacak. Aynı heyecanı duyuyorum ama yine de farklı hissediyorum” diyor.

KEÇİBURCU’NDA FARKLI BİR SERGİ
Dünya sanatçısı Batmanlı Ahmet Güneştekin, 2021’de Diyarbakır Keçiburcu’nda açacağı serginin hazırlıklarını Pandemi’ye rağmen aksatmıyor. Güneştekin, 29 Mayıs 201 tarihinde açacağı sergi için şöyle konuştu: “Yüzler, renkler ve zaman değişiyor, tarihin çöküntüsü, yıkımı olduğu yerde duruyor. Ancak sözden, farklılıklardan korkulmayan bir yaşam ve gelecek için umut yine yıkımın başladığı yerden çıkıyor, insandan.”

SON YILLARDAKİ SERGİLERİNİ DÜŞÜNÜYOR
“Son 10 yılda açtığım sergilerimi de düşünüyorum” diyen Güneştekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Keçiburcu’nda açacağım sergiden nerede ayrışır, nerede benzeşiyorlar. Santa Maria della La Pieta kilisesinde, Venedik tersanesinde yaptığım sergilerden, Viyana, Berlin, Barcelona, New York, Dresden ve Bakü sergilerinden nasıl ayrışacaklar. Keçiburcu’nda açacağım serginin de diğerleri gibi bir tekliliği ve söyleyeceği şeyleri olacak elbette.”

“AYNI HEYECANI DUYUYORUM”
Keçiburcu sergisi için de aynı heyecan duyduğunu ifade eden Güneştekin; “Yine de Diyarbakır’daki sergiyi farklı hissediyorum. Dünyanın farklı şehirlerinde açtığım sergilerde gösterdiğim her imgenin her düşüncenin kökenlerine bakmaya çalışıyorum. Bu sergi kendi varoluşumu üzerinden tanımladığım sanatın ve kavrayışlarımı şekillendiren yaşam biçimlerinin inşasında söz sahibi olanlara bir şeyler söyleyecek. Bu serginin mekanı o kökenlerden biri, farklı hissetmemi sağlayan da bu hakikat.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim