* Yaklaşık 20 bin Suriyeli sığınmacının yerleştiği Batman'da, daha önce AFAD'ın tırlarında yapılan kayıtlar artık İl Göç İdaresi'nde gerçekleştiriliyor.

KAYITLARIN YENİ ADRESİ
Yaklaşık 5 yıldır AFAD'ın kayıtlarını yaptığı mülteciler bundan böyle İl Göç İdaresi'ne kimlik alabilmek için başvuru yapabilecek. İl Göç İdaresi Müdürü Vahap Asma, 1 Kasım'dan itibaren kayıtların Göç İdaresi'nde yapılmaya başlanıldığını söyledi. Suriye'nin çeşitli illerinden Batman'a gelen sığınmacıların başvurularını aldıklarını belirten Asma: “Daha önce AFAD'ın tırında Suriyeliler başta olmak üzere diğer ülkelerden gelen sığınmacıların kayıtları yapılıyordu ancak dünden itibaren kayıtlar artık müdürlüğümüzde yapılmaya başlanıldı” dedi.

SIĞINMACILARA KOLAYLIK
Sığınmacıların beraberindeki getirdikleri okul çağındaki çocuklarına okul çantası da dağıttıklarını belirten Asma, şöyle konuştu: "Sığınmacılara her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Oturdukları mahallelerde muhtarlıklardan getirdikleri ikametgah belgesiyle başvurularını aldığımız sığınmacılar daha sonra sağlık başta olmak üzere diğer imkanlardan yararlanıyor. Daha önce kayıtlarımızda Batman'da 20 bini aşkın olan Suriyeli sığınmacılardan yaklaşık 4- 5 bini BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin denetimi gözetiminde Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gitti. Ancak yine da Batman'da 20 bine yakın Suriyeli mültecinin olduğunu tahmin ediyoruz." (Haber merkezi)

Editör: TE Bilişim