Termometreler 43 dereceyi gösterdi
KAVRULUYORUZ
 
*Çöl sıcakları Batman ve yöresinde etkisini hissettirmeye başladı. Batman Valiliği kavşağındaki termometre 43 dereceye çıktı.
 
GÖLGELİKLERE HÜCUM!
Batman ve yöresinde sıcaklar etkisini iyice hissettirdi. Türkiye’nin en sıcak ili konumundaki kentte termometreler güneşte sıcaklığı 43 derece gösterdi. Batman’da 11.00 ila 13.30 arasında dışarı çıkmamaya özen gösteren yurttaşlar, gölgeliklere sığındı. Yaşlılar ise şemsiye ile güneşe çıkabildi. Aşırı sıcaklıklarından yürüyemediklerini belirten Fadıl Özdemir, “Batman’da sıcaklar birden etkili olmaya başladı. Valilikte görmem gereken bir işi takip etmek için yürümeyi tercih ettim. Ancak aşırı sıcaktan ağaçların gölgesinde bir süre dinledikten sonra gidebiliyorum” dedi.
İLGİNÇ SOĞUTMA SİSTEMİ
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü en yüksek sıcaklığı 42 derece gösterirken, Batman bir rakamla bu rekoru dün egale etti. Aşırı sıcaklardan etkilenen Batmanlı esnaflar çareyi iş yerlerinin önüne buharlı soğutma sistemi kurdu. İşyeri sahibi Veysi Sontalu, “Bu sistem sayesinde işyerimizde hava sıcaklığında en az 15-20 derece düştü. Müşterilerimizi de bu uygulamadan memnun. Bu sistemle işyerimizi biraz daha serinletmeyi başardık” dedi. Hava sıcaklığından ötürü şemsiye ile çarşıya çıkmak zorunda kalan 70 yaşındaki Ahmet Demir, “Nefes almakta zorlanıyoruz. Bu havada şemsiye şart” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim