**24 Kasım öğretmenler gününde eğitimcilerle buluşan Vali Hulusi Şahin: “Öğretmenlerimiz bir kandil gibi çevrelerine ışık vermeye devam edecekler.  Kavgamız cehalete karşıdır. Her kötülüğün başı cehaletin karanlığıdır” dedi.

ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU
 TP Kristal Park tesislerinde düzenlenen yemeğe Vali Şahin’in yanı sıra eşi Ebru Şahin, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, kamu kurum yöneticileri ile çok sayıda öğretmen katıldı. Yemekte öğretmenlere hitaben kısa bir konuşma yapan Vali Şahin: “Genç, dinamik ve hizmet aşkıyla yanıp tutuşan bir öğretmen kadromuz var. Biz bu kadro ile çok işler yaparız. Yurdumuzu yükselteceğiz, insanımızı hak ettiği kaliteli bir hayata kavuşturacağız. Bu yolda öğretmenlerimiz bir kandil gibi çevrelerine ışık vermeye devam edecekler.  Kavgamız cehalete karşıdır. Her kötülüğün başı cehaletin karanlığıdır. Ebu cehiller bir zihniyet olarak yaşıyor. O gün ki Ebu cehiller, Taif’te Peygamber efendimizi taşladılar. Bugün de kurşun sıkıyorlar. Şehit Aybüke öğretmene kurşun sıkanlar aynı zihniyetin ürünüdür. Biz bu zihniyetle kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kararlılığımız çok açık ve nettir. Sizler gibi ilim ve irfan sahibi bir ordunun karşısında bunların barınmalarına imkan yoktur” dedi.

“BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”
Öğretmenlerle birlikte çalışacaklarını ifade eden Vali Şahin, şöyle devam etti: “Şunu açık ve net olarak söylüyorum; öğretmen arkadaşlarımız bizim en yakın mesai arkadaşlarımız ve kardeşlerimizdir. Öğretmenlerimizin önüne çıkacak engelleri kaldırmak için elimizden gelini yapmakta kararlıyız. Size çok yakın olacağız ve birlikte çalışacağız. Hiçbir zaman sorgulayıcı olmayacağız. Tam tersi araştırıcı olacağız. Araştırmamız da size nasıl yardımcı oluruz arayışı içerisinde olacak. Eğitim çok kapsamlı bir yapıdır. Eğitimde asıl hedef iyi insan yetiştirmektir. Öyle bir insan ki, hayata doğru bakacak, sorgulayıcı olacak, aklını kullanacak yani gerçek bir birey olacak. Doğruluktan ve iyilikten yana olacak ve kötülüğü kabul etmeyecek, Kötülüğe karşı duracak. Kararlı,  dirayetli ve gerçek bir vatandaş olacak. Hedefimiz bu. Bu yolda yürüyeceğiz.” Programın sonunda Vali Şahin ve eşi Ebru Şahin, yemeğe katılan öğretmenlere gül ve kitap hediye ederek, öğretmenlerin gününü kutladı. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim