** Batman'ın Kozluk İlçesi'nde geçen yıl kız kaçırma yüzünden meydana gelen silahlı saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili 2'si tutuklu 15 sanık hakkında iddianame hazırlandı.

 

** Batman Cumhuriyet Savcısı, 2 şüphelinin 7'şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu, 3 şüphelinin 145'er yıla, 4 şüphelinin 140'ar yıla, 6 şüphelinin ise 5'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. İddianamede 102 yaşındaki şüpheli Abdülkerim Taş için 140 yıla kadar hapis cezası istenmesi dikkat çekti.

 

7 KİŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Batman’ın Kozluk İlçesi Örensu Köyü yakınındaki merada geçen Ağustos ayında koyun sağmaya giden 7 kişi hunharca öldürülmüştü. Silahlı saldırıda Sadiye Tunla (62), Leyla Güneş (17), Sultan Efe (18), Bilal Efe (16), Selime Efe (41), Servet Tunla (14) ve Osman Şen (19) hayatını kaybederken, saldırıyı yaptığı iddia edilen Fevzi Taş ise olaydan sonra intihar etmişti. Olaydan sonra saldırıyla ilgili 4 kişi tutuklanırken, bunlardan 2'si soruşturma aşamasında serbest bırakıldı.

 

İDDİANNAME HAZIRLANDI

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 7 kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili olarak 2'si tutuklu 15 şüpheli hakkında yürüttüğü ‘Tasarlayarak kasten öldürme’, ‘Kasten öldürmeye yardım etme’ ve ‘Suçluyu gizleme’ soruşturması tamamlandı. İddianameyi hazırlayan savcı, halen tutuklu bulunan Methi Taş (27) ve Sadri Çakmak'ın (67) 7'şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi.

 

145’ER YIL CEZA

Savcı, cinayetlere yardım ettikleri ve şüphelileri sakladıkları iddia edilen Mehmet Ali Koyun (82), Yunus Çakmak (70) ve Siraç Katan'ın (40) ise 145'er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. İddianamede cinayetlere yardım ettikleri iddia edilen Abdulmenaf Taş (30), Aydın Koç (38), Abdulgaffur Koç (47) ve Abdülkerim Taş'ın ise 140'ar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Savcı'nın hakkında 140 yıla kadar hapis cezası istediği Abdülkerim Taş'ın nüfus kayıtlarına göre 102 yaşında olduğu öğrenildi. Cinayet faillerinin saklanmasına yardım ettikleri iddia edilen Mehmet Salih Koyun (30), Abdülaziz Koç (31), Yılmaz Koç (36), Gülistan Baykal (80), Fahri Sarar (60) ve Musa Taş (23) hakkında ise 5'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Editör: TE Bilişim