“LANETLİYORUZ”
Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Ak Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, ortak açıklamayla olayı kınadı. Özdemir ve Uçar: “Bu üzücü olayda vefat eden vatandaşlarımıza rahmet ve mağfiret acılı ailelerine sabır niyaz ediyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza da sıhhat ve şifa dileklerinde bulunuyoruz. Demokrasi dışı her türlü vahşi ve vandalist hareketleri lanetlediğimizi ve kınadığımızı alenen ilan ediyoruz. Ülkemizin huzur ortamına kastetmiş bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyor ve lanetliyoruz. Milletimizin arasındaki dostluk ve dirliği ve ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz” dediler.

 

“BİRLİKTELİĞİMİZ BOZULMAYACAK”

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Batman Şubesi: “Suruç’ta meydana gelen menfur terör saldırısından dolayı yaşadığımız üzüntünün tarifi imkânsızdır. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik bu kanlı olayı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Seçim sonrası hükümet kurma, ülkemizin güçlü ve istikrarlı olarak aynı şekilde yoluna devam etmesi yönünde çalışmaların sürdüğü  bugünlerde bu kanlı terör saldırısının milletimizin huzuru, birlik ve beraberliğimizi bozmaması yönünde her türlü tedbir alınmalıdır.”

 

“EMPERYALİST GÜÇLER İŞBAŞINDA”
Masum Padir (Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı): “Bir kez daha göstermiştir ki emperyalist güçler iş başındadır. Bu güçler tarih boyunca İslam coğrafyasındaki ülkelerin başına musallat olmuş ’böl parçala yut’ taktiğini uygulamakta ve kendi çıkarları uğruna amaçlarını gerçekleştirme de hedef saptırmamaktadırlar. Buradan tüm siyasilere çağrımız şudur ki; gün birlik, beraberlik, kardeşlik günüdür ortak payda da birleşme günüdür, kendi iç meselerimizi ortak akılla çözme günüdür.”

 

“FAİLLER ORTAYA ÇIKARILMALI”

Mezopotamya Hukukçular Derneği Batman Şubesi: “Yapılan menfur saldırıyı kınıyor, olayda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, başta yaşamını yitiren yurttaşların yakınları olmak üzere Türkiye ve Kürdistan Halkına başsağlığı yaralılara acil şifalar diliyoruz. Devlet ve hükümetin istihbarat ve güvenlik birimlerinin güvenlik önlemlerini almaması nedeniyle meydana gelen bu hain saldırıda ihmali olanların yetkililer hakkında etkin bir soruşturma yapılarak fail ve onların arkasındaki güçlerin derhal ortaya çıkarılmasını talep etmekteyiz. IŞID terör örgütünün Urfa İli ve Suruç İlçesinde konumlandıkları ve geçiş güzergahları olarak kullandıkları kamuoyunun bilgisi dahilinde olan bir durumdur. Onlarca yurttaşın yaşamına sebep böylesi bir olay karşısında ihmali olanların tespit edilerek derhal görevden alınması için çağrıda buluyoruz.”

 

 

“TERÖRÜ LANETLİYORUZ”

M. Selam Nasıroğlu (ASKON Batman Şube Başkanı): “Huzurlu bir bayram ertesi ülkemizin huzurunu bozmayı hedefleyen bu terörü şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Terör nereden gelirse gelsin lanetlenmelidir. Terörün dini, ırkı, milleti, milliyeti, vatanı yoktur. Dolayısıyla teröre karşı tüm uluslararası bir mücadele verilmelidir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz.” 

Editör: TE Bilişim