*Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan, Batman’da yürüyüşle anıldı. Belediye sarayı önünde toplanan BDP’li kitle, Sanat sokağına yürüdü.

9 OCAK KOMPLOSUNU LANETLİYORUZ”

Geçen yıl Fransa-Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in ölümünün birinci yılında Batman’da da anıldı. Öğle saatlerinde Belediye önünde toplanan kalabalık kitle ‘Şehit namrın’ sloganlarıyla yürüdü. Polis, yürüyüşü kortejini izledi. Yürüyüşe BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP İl eş Başkanları Serdar Atalay, Rahşan Çarboğa, Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Belediye başkan adayları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel katıldı. ‘9 Ocak komplosunu lanetliyoruz’ yazılı pankartla Sanat sokağına yürüyen BDP’liler, Paris’te katledilen üç Kürt kadın için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.


AKEL, “SALDIRIYI KINIYORUZ”

Demokratik Özgür Kadın Hareketi adına Belediye eş başkan adayı Gülistan Akel, konuştu; “Paris’te 3 Kürt kadın siyasetçi sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in derin bir komployla katledilişinin üzerinde bir yıl geçti. Biz Sakine yoldaşımızı yüreğimize, bilincimize gömdük. Egemenler, özgürlük duruşunu yok etmek istediler. Tüm egemenlere sesleniyoruz, katillere sesleniyoruz. Tüm egemenlere, katillere buradan söylüyoruz. Sakine, Leyla ve Fidan yoldaşımızın ruhu sizi rahat bırakmayacak. Bizler, sizleri rahat bırakmayacağız. Sakine yoldaşımızın hesabını sizden soracağız. Bu alçakça saldırıyı, katliamı kınıyoruz.”

AKAT ATA KÜRTÇE KONUŞTU

Kalabalık kitleye BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ise Kürtçe hitap etti. Milletvekili Akat Ata, komployu yapanlardan hesap soracaklarını belirterek şöyle konuştu;“Üç kadın yoldaşımızın hesabını uluslar arası komployu yapanlardan soracağız. Sakine, Leyla ve Fidan ile birlikte Roboski katliamın katilleri ortaya çıkana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” Konuşması alkışlarla kesilen BDP Milletvekili Akat Ata, daha sonra kitleyle birlikte Sanat sokağından sessizce ayrıldı. Polisin uzaktan izlediği yürüyüş olaysız sona erdi.

Editör: TE Bilişim