Cumartesi akşamı sırtından aldığı üç kurşunla yaşamını yitiren Özcan Temel için BDP’liler yürüdü. Taziye çadırına kadar yürüyen kitleye seslenen BDP Milletvekili Ayla Akat Ata; “Katiller bulunsun, hesap sorulsun” dedi.

 “BU RESMİ DAHA ÖNCE DE GÖRDÜK”
Batman’ın Petrol mahallesi 120. Caddede öldürülen marketçi Özcan Temel için bu kez BDP’liler yürüdü. Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’ın da taziye çadırına geldiği Batman’da ikindi saatlerinde kalabalık bir kitle Tüpraş Dolum kavşağından, taziye çadırına kadar yürüdü. Özcan Temel’in fotoğrafının bulunduğu ‘Özcan Heval Nemıre’ yazılı pankartla kitleye eşlik eden Milletvekili Ayla Akat Ata, kitleye seslenerek faillerin bulunmasını istedi. Ata, şöyle devam etti; “Sayın Başbakan defalar söyledi ‘bizim dönemimizde faili meçhul yoktur’ diye. Şimdiye kadar olanlar, başta da Roboski yok sayıldı. Ama bugün aşikârdır ki AKP’nin hükümeti döneminde Batman’da yaşanan cinayet, faili meçhul kılınmak isteniyor. 24 saati aşkın zaman geçti, bu il’de bir kısım gözaltılar yapıldı ama henüz failler açığa çıkarılmadı. Bu resmi daha önce de gördük.”


“SİYASET HERKES İÇİN AMA…”

İktidarı eleştiren Milletvekili Akat Ata, şöyle konuştu; “90 Yıllarda halkımızın karşısına tetikçi olarak çıkaranlar, aynı arayış içerisindedirler. Bazı sorularımız var. Sayın Başbakan cevaplasın. On gün önce Ankara’da elini sıktığın insanlar, halkımıza silah zoruyla bildiri dağıtmak istiyorlar. O da yetmiyor, düğünümüzü basıyorlar. O da yetmiyor, katliam yapmak istiyorlar. Sayın Başbakan elini sıktığın insanların, eline aldığı silahı yok mu sayacaksınız? Siyaset herkes için başımız, gözümüz üstüne. Ama bu coğrafyada ‘bu halka siyaset yapıyorum’ adı altında tekrar silah göstermek isteyenler bilsinler ki bu halk direnecek. Baş danışmanı ona söylememiştir. Şimdi söyleyelim, halkımız Rojava’da direniyor, çetelere karşı özgürlük mücadelesini veriyor. Kendi toprağını, namusunu koruyor.”

“BAŞBAKAN, TAZİYEYE GELMELİ”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın taziye çadırını ziyaret etmesi gerektiğini de belirten Ata, sözlerini şöyle tamamladı; “Bu taziye çadırını bizzat sayın Başbakan ziyaret etmelidir. Bugün hükümeti döneminde eline silah alan çeteler tarafından Özcan Temel katledilmiştir. Ya bu cinayeti görmezden gelecek ya da bu failleri açığa çıkartacak. Faillin açığa çıkması demek bir daha failli meçhullerin yaşanmaması demektir. Failler ortaya çıkmadığı sürece failler korunuyor demektir. Biz halkımızın katillerine göz yumulmasına izin vermeyeceğiz. Hep birlikte haykıracağız. Katiller bulunsun, hesap sorulsun diyeceğiz.” Daha sonra Özcan Temel’in babası M.Emin Temel ile annesi Müzeyyen Temel’e başsağlığı dileğinde bulunan BDP’liler, dua okudu. Temel, ailesi katillerin bir an önce bulup, adalete teslim edilmesini istedi.

Editör: TE Bilişim