KASİYERLER AŞILANDI

Batman İl Sağlık Müdürlüğü’nün aşı ekipleri, aşılanmayanlar için harekete geçti. Kapı kapı dolaşan ekiplerin ikna turları sonuç verdi. Batman’ın Cumhuriyet Mahallesi’nde ise bir markete giren aşı ekipleri,  çalışanlar ile kasiyerlere aşı yaptırdı. Sağlık Mahallesinde ise vatandaşların aşı olması için ekiple birlikte kapı kapı dolaştıklarını belirten Toplum Sağlığı Merkezi Uzman Dr. Orhan Ayan, “Yaklaşık 250 personelden oluşan aşı ekiplerimiz kenar mahallelerde ev ev dolaşıyor. Gün içinde aşı ekiplerimiz 5-6 mahalleye yayılarak, aşı olmak isteyen vatandaşlarımızı aşılacak” dedi.

AŞIYA DAVET

Dr. Ayan, şöyle devam etti; “Aşı ekiplerimiz kapı kapı dolaşıp aşı olamayanları ise aşıya davet ediyor. Aşı tereddüttü olan vatandaşlar için bilgilendirme yapılıyor. Vatandaşlarımızı aşı konusunda bilgilendiriyoruz. Covid-19 salgınının bitmesi ve azalması için aşı olmayanlar mutlaka ama mutlaka aşı olmalı ve ayaklarına kadar giden bu hizmeti geri çevirmemelerini istiyoruz. Herkesi aşıya davet ediyoruz. Her şeyin başı sağlık, sağlığın başı da aşıdır. Lütfen aşımızı olalım.”

AŞILANDIKÇA AŞILACAK

Korona virüsü yenmek için aşı seferberliğinin ilan edildiği Batman'da, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler, mahalle mahalle, sokak sokak geziyor. Aşı olan vatandaşların çoğu Alman Biontech'i tercih ediyor. Şirinevler mahallesinde dün gün boyu ev ev dolaşan ekipler, 200 kişiye aşı yaptırdı. 'Kendinize aşı olun' sloganıyla yola çıktıklarını belirten aşı ekibindeki görevliler, "Aşılandıkça bu sorun aşılacak. Aşı olanların çoğu Biontech'i ilk etapta tercih ediyor. Az sayıda da Sinovac'ı tercih eden vatandaşlar oluyor" diye konuştular. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim